1 Eylül 2012 Cumartesi

Uyumsuz Eklenti Kalmasın



Firefox kullanıcılarının sayısın yüksek olma sebeblerinden en önde geleni  eklentiler dersek sanırım yanlış söylememiş oluruz.

Eklentiler sayesinde Firefox tarıyıcısın kullanımıda daha zevkli  bir hale geldiği gerçeğini kimsenin görmezden geleceğini düşünmüyorum. Firefox'ın oldukça çok eklentisi ve bu eklentileri hazırlayan gönüllüleri var; Bu eklenti ve gönüllüler olduğu sürece Firefox kullacıları zevkli internet gezintisine daha uzun yıllar devam eder :)

Her yeni sürümde kendini güncellemeyen eklentilerin uyumsuzluklarıyla karşı karşıya kalırız. Bazen severek kullandığımız eklentiler de devre dışı kalabiliyor ve onlar güncelleme yapana kadarda o ekentiden mahrum kalabiliyoruz.



Bilgisayarımıza kurduğumuz ve kullandığımız bazı programlar Firefox eklentisiyle beraber gelir ve bu sayede o programlardan daha kolay yolla istifade ederiz. Ama yeni sürüm güncellemeleriyle birlikte bu programların eklentiler uyumsuz hâle gelebilir ve bunların kendi kendilerini güncelleme durumuda olmayabilir.

Daha önce tanıttığım Add-on Compatibility Reporter ve Nightly Tester Tools eklentisi eklenti uyumsuzluklarına bir nevi çözüm oluyordu. Ama bu son denediğim ve aşağıda indirme linkini aktaracağım Disable Add-on Compatibility Checks eklentisi bu sorunu zahmetsizce ve gayet başarılı şekilde hallediyor. Daha önce uyumsuzluk sorununda dolayı indirilmeyen eklentilerde bu eklentiden sonra indirilip kurulmaya ve çalışmaya başladı.

Eklenti uyumsuzluklarıyla başı ağrıyan arkadaşlar için ilaç gibi gelecek Disable Add-on Compatibility Checks eklentisini
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/checkcompatibility/?src=ss

 adresinde indirip, kurabilirsiniz (Tarayıcıyı yeniden başlatmaya gerek yok).

İyi Kullanıımlar
 

Hiç yorum yok: