23 Mart 2014 Pazar

Yasaksız Twitter

Yok YouTube, Yok Blogspot, Yok şu, yok bu derken yasak sırası Twitter'a da geldi.
Her yasak sonrası sitelere giriş yöntemleri hemen gün yüzüne çıktı.

Yok Dns değiştirr, Yok Vpn servisi derken bir sürü uğraş...!

Bu kadar çok yöntem aramaya aslında gerek de yok Firefox kullanıyorsanız elinizin altın bulunduracağınız bir-iki eklenti (sadece birini, hoşunuza gideni kullanabilirsiniz) sayesinde bu sorunu dert etmeden yasaklı tüm sitelere zahmetsizce girebilirsiniz.


Aylar, Hatta yıllar öncesinde bu sayfalarda aktardığım iki eklentiyi bu yasak gündeminde tekrar aktarayım, hatırlatayın böylece bir daha ki yasak site giriş gündemiyle karşı karşıya kaldığınızda bu eklentileri kullanmaya devam edersiniz.

Yasak kaksa bile bu eklentileri güvenliğiniz içinde kullanmaya devam edebilir, kullanmaktan vazgeçseniz bile eklentiyi kaldırmak yerine etkisiz hale getirip, yine aynı durumla başbaşa kalırsanız aktif hale getirebilirsiniz.

Gelelim Twitter hesabıma nasıl girerim sorusunun cevabı olan eklentilere.

Daha fazla eklenti vardır mutlaka ama benim tanıtacağım iki eklenti işiniz görmek için gayet yeterli olacaktır ve üstelik her ikisininde kullanımı gayet basit.

İlk önce Mozilla Addons sitesinde yer alan bu iki eklentiden birini (ikiside olabilir ama birini eklentiler seçenek bölümünden etkisiz hale getirin) indirin.



Birinci eklenti


Eklentinin adı Stealthy. Kullanımı gayet basit bir eklenti. eklentiyi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/stealthy/

adresinden indiriyoruz. Eklenti kurulduktan sonra tarayıcımızı yeniden başlatmamız istenecek. Tarayıcımız yeniden başlattıktan sonra eklenti kurulmuş oluyor.

Şidi sıra geldi eklentinin çalıştırımasına.


Tarayıcımızın adres barının olduğu yerin hemen sağında eklentinin menü seçeneğini göreceksiniz. Eklenti kırmızı renk seçeneğiyle kuruluyor.


Kırmız eklentinin aktif olmadığı manasına geliyor. Aktif etmek için eklentiye tıklıyoruz.




Eklenti ikonu yeşil olduğunda eklentimiz çalışıyor demektir.


 Artık eklentinin belirlemiş olduğu Ip adresiyle Twitter ve diğer yasaklı sitelere kolaylıkla girmeye başlayabiliriz.


Gelelim diğer eklentimize

Eklentinin adı AnonymoX. Firefox eklentilerinin kullanımında zorluk olmadığı için bu eklentinin kullanımda da haliyle bir zorluk yok :)


Eklentiyi

 https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/anonymox/

adresinde  indirdikten sonra ilk eklentide olduğu gibi tarayıcımızı yeniden başlatmasını isteyecek. Tarayıcımız yeniden başlattıktan sonra eklentiyi menü seçeneğinden aktif  hale getireceğiz.


Eklentiyi aktif ettikten sonra isteğimize göre menüyü kullanarak farklı Ülke Iplerini seçerek istediğimiz Ülke Ipsi ile güvenli bir şekilde yasaklara yakalanmadan gezmeye devam edebiliriz.




İyi Kullanımlar.





Not: Site adresini belirtmek suretiyle alıntı yapıp başka forum veya benzeri yerlerde paylaşabilirisiniz. 




1 yorum:

Adsız dedi ki...

Uzun zaman olmuş sen yazmayalı, güzeli içerik herzamanki gibi, giveaway'de yazmaya devam etseydin keşke