18 Ocak 2015 Pazar

Firefox Hello

 Tekrar Merhaba

Son zamanlarda Teknolojide oldukça hızlı gelişmeler yaşanmaya başladı, bu gelişmeler genellikle görsele dayanmakta. Full HD çözünürlüğe alışamadan (Ülkemizdeki TV yayın kalitesinde) 4K, ardından da 8K çözünürlüklerini duyar olduk.

Mobil açısından (Telefon cihazları açısından) her nekadar Dünya Ülkeleriyle pek fazla aramızda fark olmasa da TV yayın görsel içeriği olarak oldukça geriden takip ediyoruz. TV yayınlarında 1080 çözünürlüğüyle yeni yeni (şifresiz, ulusal kanallar) tanışmaya başladık derken Amerika, Japonya gibi Teklonojik ülkelerde 4K, o da yetmez miş gibi 8K yayın içeriğine geçmekten bahsediliyor. Bu tür teknolojik yenilikleri ulusal kanallarımızda uzun süre görebileceğimizi zannetmiyorum.

Görsel açıdan yapılan yenilikler yakın zamanda GSM Operatörlerini hepten zor duruma sokacak gibi gözüküyor. Eskiden gramla verdikleri sms mesajlarını, Whatsapp, Line, vimeo vb gibi servislerin çıkmasıyla birlikte kepçeyle dağıtmaya başladılar.



Yakın zamanda ücretsiz konuşma içeriklerine full girmeye başlayacak bu servisler sayesinde yıllardır bizi sömüren bu operatörlere bir nebzede olsa dur diyebilme imkanımız olabilecek.

Görüntülü konuşma içerikli yazılımların artması ve içeriklerini oldukça geliştirmesi GSM operatörlerine olan bağımlılığımızı oldukça azaltmaya başladı. Akıllı telefonlar sayesinde WİFİ üzerinden mesajlaşan, görüşen insanların sayısı oldukça fazlalaşmaya başladı. Bu fazlalık kontürlü hat kullananların bazen hatlarına kontür yüklemeyi bile unutturur hale getirip hatlarının askıya bile alınmasına sebeb olabildi.

Teknolojiyi yakın takip eden evlerde ev  telefonunu kullananlar sayısında da oldukça azalma var. Genelikle Skype ve benzeri görüntülü konuşma seçenekleriyle konuşmayı tercih ediyorlar. Bu seçenekler arttıkça Telefon Operatörlerinin işleri dahada zorlaşak gibi.

Uzun zamandır bu sayfalardan uzağım. arasırada olsa bu sayfalara yine birşeyler aktarmak için uğrayacağım.

Bu görsel yeniliklere uzun zamandır sizlere çeşitli içeriklerini aktardığım Firefox Tarayıcısıda dahil oldu. Üstelik bu yenilik için herahgi bir hesap (isteseniz açabilirsiniz) açmayada gerek yok. Yapmanız gereken oluşturduğunuz görüşme linkini arkadaşınıza göndermek ve görüntülü konuşmaya başlamak.

Firefox 35.0 yeni sürümüyle gelen bu özellik kullanım açısından oldukça basit ve üyelik gerektirmediğin içinde oldukça pratik.

Firefox Hello'yu kullanmaya başlamak için sadece Firefox Hello ikonuna tıklamanız yeterli. Ne yapmanız gerektiğini çok basit bir anlatımla menüye döktükleri için acaba ne yapmam gerekiyor düşüncesine girmeden kolaylıkla kullanmaya başlayabilirsiniz.





 



Hiç yorum yok: