13 Mayıs 2008 Salı

Nightly Tester Tools

Firefox eklentiler bölümünde kısaca değindiğim Nightly Tester Tools eklentisine ayrıca değimmenk istedim. bana göre bu eklenti firefox eklentilerinin efendisi, efendisi diyorum çünkü versiyon veya sürüm değişikliklerinde uyum sorunu yaşayan eklentileri uyumlu hale getiren bir eklenti. iş böyle oluncada ayrı bir konu başlığı ile aktarılmayı hak ediyor diye düşünüyorum.

Eklentiler sayfasında yer alan eklentiler sizin tarayıcının sürümüyle uygunsa yeşil renkte bir ikon yanar eğer uygun değilse bu yeşil rengi göremeyiz. işte bu aşamada yapacaklarımzı sırasıyla şu şekilde.


Image Hosted by ImageShack.us

ilk önce eklentinin sayfasına giriyoruz.




Image Hosted by ImageShack.us

sayfanın hemen altında yer alan see All Version yazısından eklentinin tüm sürümlerinin
yeraldığı sayfaya giriyoruz.



Image Hosted by ImageShack.us
En üsteki versiyonunu indirmek için Add to firefox yazan ikona tıklıyoruz.




Image Hosted by ImageShack.us
Karşımıza çıkan kurulum kutucuğundaki 5 ten geriye gelen sayım sonrası karşımıza çıkan kur yazısına tıklıyoruz.



Image Hosted by ImageShack.us

Eklenti kutusunda eklenti indiriminden sonra karşımıza bir kutucuk daha çıkıyor. o kutucukta yeralan Force Install iconunu tıklıyoruz. bu şekilde eklentinin uyumlu olmasını sağlamış oluyoruz.





Image Hosted by ImageShack.us

Şimdi tek yapmamız gereken sağ üstte yer alan Firefox uygulamasını yeniden başlat ikonuna tıklamak. tarayıcımız kapanıp yeniden açıldığında eklentiyi kullanmaya başlayabiliriz.



Image Hosted by ImageShack.us

Ve son olarak yeni kurduğumuz sürümlerdeki komple eklenti uygunsuzluklarını haletmeye.

yapmamız gereken araçlar menüsünden eklentileri seçeneğini tılamak ve karşımıza çıkan kutucukğun sol altında yer alan Override all compatibility ikonuna tıklamak. karşımıza çıkacak ikinci kutucukta bir önceki ekranda olduğu gibi ordada force Install ikonuna tıklıyoruz. tarayıcımızı açıp kapadıktan sonra artık uyum sorununu halletmiş oluyoruz.

eklentiyi https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6543 bu adresten indirebilirsiniz

İyi kullanımlar

Hiç yorum yok: