21 Haziran 2010 Pazartesi

Hotmail'den Bir Yenilik Daha "Tek Kullanımlık Kod"


Hotmail son zamanlarda kullanıcılarını memnun edecek yenilikler yapmaya  başladı. Bu yeniliklerden bir tanesi de halka açık olan ve herkesin yoğun olarak kullandığı bilgisayarlardan mail hesabına girmek için gerekli olan şifremiz yerine sadece bir kez kullanılan ve ikinci kez geçmeyen  tek kulanımlık şifre sunması.

Bu şekilde başka bilgisayralardan,  riske girmeden, şifremizi başkalarının alabileceği düşüncesinden uzak bir şekilde mail hesabınıza rahatlıkla girebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken mail hesabınızı bir cep telefonuyla eşleştirmek ve tek kullanımlık kod isteğinde bulunmak. sms olarak cep telefonunuza gelen kod ile mail hesabınıza girebilirsiniz.



Cep telefonu eşleşmesini posta hesabınıza girdiğinizde en altta "Hesap" linki göreceksiniz oraya tıklayıp ekrana çıkan Hesap bilgileri, Mobil oturumu aç menüsünden Cep numarası seçeneğinden telefon eşlemesi yapabilirsiniz.


Buda hotmailin sitesindeki detaylar.

Tek kullanımlık kod nedir?

Tek kullanımlık kod, Windows Live ID'nizle oturum açarken parolanız yerine kullanabileceğiniz bir koddur. Her kod yalnızca bir kez kullanılabilir ancak, her gerektiğinde yeni bir kod isteyebilirsiniz. Ortak bir bilgisayarda oturum açıyorsanız (örneğin, kütüphanede veya okulda), tek kullanımlık kod kullanmanız hesap bilgilerinizin güvenliği sağlamaya yardımcı olur.
Tek kullanımlık bir kod istediğinizde, kodu Windows Live hesabınıza eklediğiniz cep telefonu numarası bir SMS mesajıyla göndeririz.







Hiç yorum yok: