21 Haziran 2010 Pazartesi

Browser Backgrounds


Firefox'da boş sayfa'ya geçişlerde beyaz ekrandan sıkıldıysanız işte bu eklenti tam size göre.

Eklenti sayesinde boş sayfa açatığınızda beyaz ekran yerine sizin belirleyeceğiniz arkaplan resmi ekrana geliyor.

Arka plan resimleri sadece eklenti ile birlikte gelenlerle sınırlı değil, Browser Backgrounds sitesine üye olduğunuz taktirde çok daha fazla arka plan seçeneğini kavuşuyorsunuz ayrıca bu arkaplanlar dışında kendi bilgisayarınızdanda resim ilave edebiliyorsunuz.




Tüm bu seçeneklere, eklentinin kurulumu sonrası tarayıcınızın  sağ altında yer alan ikonuna sağ tık yapıp Browser Backgrounds seçeneği seçerek ulaşabilirsiniz.

Browser Backgrounds  sitesiden nasıl arka plan indireceğiniz konusuna biraz değineyim.

Siteye üye olduktuktan sonra yüklemek istediğiniz resme tıklıyorsunuz açılan sayfada resmin hemen altında Previes seçeneğini göreceksiniz. ona tıklayın. Arka plan resmi gelecek. Hemen sağ altında 3 adet seçenek göreceksiniz Option seçeneğini tıklayıp arkaplanın, sağa, sola veya merkeze uygunluk ayarını yapabilirsiniz. Install seçeneğini kullaırsanız ekrana Chose Your Collection seçeneği gelecek bura save backgrounds seçenek kutusundan arka planı hangi menüye dahil edeceğimiz seçiyor ve save ikonuyla hafızaya alıyoruz. Close seçeneğiyle tekrar menüye geri döenbiliriz.

Eklentiyi   https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10550/ adresinden indirebilirsiniz.

Daha önce tanıtımını yaptığım iki eklenti gibi bu eklentinde sahibi Bariş Derin. Bu güzel eklentiler için kendisine tekrar teşekkürler.






Hiç yorum yok: