16 Haziran 2010 Çarşamba

Readability ile Sayfalar Daha Okunaklı





Çeşitli sitelerde, Gazete haberleri, incelem yazıları, makaleler, tanıtım yazıları okuyorsanız ve sayfanın yazılarının dışındaki, yok reklamdır, yok başka yazıdır, yok resimdir gibi fazlalıklar sizi rahatsız ediyor ve yazıyı okurken sorun oluşturuyorsa bu eklenti sayesinde bunlardan kurtulabilir, sadece okumak istediğiniz yazıya odaklanabilirsiniz.



Eklentiyi https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/46442/ adresinden kurduktan sonra Tarayıcımızın sağ alt çubuğunda R harfinden oluşan eklenti ikonu göreceksiniz. Bu ikona tıklamak suretiyle eklentiyi devreye sokabilirsiniz veya ikon üzerine gelip sağ tık yapıp seçenekleri belirlemek suretiyle de eklentiyi devreye sokabiliyoruz.

Eklenti ikonunu üst araç çubuğunda yer almasını isterseniz onun için yapmanı gerek üst araç çuıbuğunda sağ tık yapıp özelleştir seçeneğini seçmek ve buradan aynı ikonu bulup araç çubuğuna sabitlemeniz yeterli olacaktır.


Eklentiyi ayrıca Ctrl + (artılara basmıyoruz) Alt + R kombinasyonuyla devreye sokabiliyoruz ve eski haline getirmek için de Ctrl + R kombinasyonunu kullanıyoruz. Ayrıca Ctrl + Shift + A kombinasyonuyla da otomatik kaydırma işlemiyle okuma işini daha zevkli birhale geldiğini görebilirsiniz.

Bu eklentiyi hazırlayan Barış Derin'e teşekürler.


Hiç yorum yok: