5 Kasım 2007 Pazartesi

Yeni GMail çok yakında yerel ağınızda (Gmail 2.0)



Google, tamamen yeniden yazılmış ve geliştirilmiş bir GMail sürümü yayımlayacağını açıkladı

Google, tamamen yeniden yazılmış, optimize edilmiş ve geliştirilmiş bir GMail sürümü yayımlayacağını açıkladı. Yeni sürümün amacı müşteri memnuniyetini % 70 oranında arttırmak.

GMail, Java-script temel alınarak hazırlanmıştı ki artık bu taban daha da hızlanacak. GMail 2.0 şekliden adlandırılan yeni sürüm iki önemli noktayı vurgulayacak: daha hızlı hizmet ve daha kişi listesi yönetimi.

İlk testerlar deneme sürümünü hissedilebilir şekilde hızlı olduğunu ve özellikle kişi listesi yönetiminde komutlara daha çabuk tepki verdiğini bildirdiler.

Diğer gelişmeler arasında ise kişi resimlerinin doğrudan Google Picasa'nın web albümünden transfer edilmesi var. Böylece kullanıcı tarafında bant genişliği kullanımı minimuma indirilmiş olacak.

Yeni sürümün bu senin içinde herhangi bir zamanda veya önümüzdeki senenin başlarında çıkması bekleniyor. Güncelleme, mail penceresinin sağ üst tarafında "yeni sürüm" şeklinde gelecek olan bir bildirim ile kendini gösterecek.

Halil Mollaoğlu


+ ilave :
Biraz siteleri bu konu hakkında bilgi edinmek için gezindim ve karşıma yeni Gmailin Kişiler özelliğinin yeni vesiyonu çıktı. daha önckine göre gayet güzel ve daha detaylı hazırlanmış. Arkadaşlarımızın isim soyadının dışında çeşiti bilgilerinide aktarabiliyoruz. görmek isteyen arkadaşlar Gmail ghesaplarına girdikten sonra
http://mail.google.com/mail/contacts/ui/ContactManager?js=RAW
adresine tıklamaları yeterli. karşınıza çıkacak kişiler listesi sizin mail adresinizdeki kişiler listesi, yani görüntü amaçlı bir bilgi aktarmıyorum. adrese girip deneyebilirsiniz.




Hiç yorum yok: