17 Ekim 2007 Çarşamba

Posta (Gmail'de) göndermek için nasıl farklı bir 'Kimden:' adresi kullanabilirim?

Gmail 3,5 Gb sınırını aşınca ve kapasite artırmak için gaza bakınca bizde bugün Blog yazılarımızı Gmail'e ayırdık :) Umarım işinize yarar bilgiler aktarıyorumdur.


Gönderdiğiniz Gmail iletilerinin 'Kimden:' alanını, başka bir e-posta adresinizden gönderilmiş gibi görünmek üzere özelleştirebilirsiniz. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:
  1. Gmail hesabınıza giriş yapın.
  2. Herhangi bir Gmail sayfasının üst kısmındaki Ayarlar düğmesine tıklayın ve Hesaplar sekmesini seçin.
  3. Postaları şu adresten gönder bölümünde Başka bir e-posta adresi ekle'ye tıklayın.
  4. Ad alanına tam adınızı ve E-posta adresi alanına da iletileri göndermekte kullanacağınız e-posta adresini yazın.

    * Bir kişi özel bir Kimden: adresini kullanarak gönderdiğiniz bir iletiyi yanıtladığında, bu yanıtın Gmail adresiniz yerine Kimden: adresine gönderileceğini unutmayın. Yanıtların başka bir hesaba gönderilmesini istiyorsanız, bu alana bir 'yanıt' adresi girmeniz gerekir. Bu bilgiyi girmek için Başka bir cevap e-posta adresi belirt'e tıklamanız yeterlidir.

  5. Adım >> seçeneğine tıklayın ve işlemi tamamlamak için Doğrulama Gönder'e tıklayın. Gmail, bu adresi Gmail hesabınıza eklemek istediğinizi onaylamak amacıyla diğer posta adresinize bir doğrulama iletisi gönderecektir. Bu işlemi tamamlamak için doğrulama iletisinin içindeki bağlantıya tıklamanız ya da Gmail hesabınızın Hesaplar bölümüne onay kodunu girmeniz gerekir. Bu adresi hesabınıza eklemek istediğinizi doğruladıktan sonra, özel Kimden: adresinizi kullanarak iletiler göndermeye başlayabilirsiniz.

Not: postalarınızın spam olarak işaretlenmesini engellemeye yardımcı olmak için, Gmail adresiniz gönderen alanındaki e-posta başlıklarınıza da eklenir. Bazı Microsoft Outlook sürümlerinde "Kimden ozeladres@etkialani.com kullaniciadi@gmail.com adına görüntülense bile, çoğu e-posta istemcisinde gönderen alanı görüntülenmez."

-----

İpucu: Birden çok e-posta adresiniz varsa hepsini Gmail hesabınıza girin ve ne gönderdiğinize bağlı olarak, iletilerinizi göndermek için ayrı birer adres seçin. Tüm yanıtları bir iletinin gönderildiği e-posta adresinden göndermeyi de seçebilirsiniz.

Hiç yorum yok: