17 Ekim 2007 Çarşamba

Atom RSS aracılığıyla Posta Alma/Gönderme (Gmail)

Gmail Yardım Servisinde işeimize yarayacak bu bilgi görünce sizlerle paylaşmak istedim.


Atom nedir?

Atom, haber web siteleri, bloglar ve/veya Gmail hesabınızdan, tek bir yerde düzenli güncellemeler almanızı kolaylaştıran bir sistemdir.

Yeni ileti uyarılarını almak için Atom'u bir toplayıcıyla birlikte kullanabilirsiniz (toplayıcılar haber okuyucu, besleme okuyucu ya da RSS/Atom okuyucu olarak da bilinir). Her bir uyarı, iletinin önizlemesini ve bir Gmail bağlantısını içerir.

Gmail'i Atom'la kullanmak için bir toplayıcınız olması gerekir. Toplayıcınızda 'Besleme Ekle' ya da 'Yeni Kanal Oluştur' başlıklı bir seçim arayın. İlgili bölüme eriştikten sonra 'https://mail.google.com/mail/feed/atom' adresini URL alanına girin, ardından Gmail adresinizle şifrenizi ilgili alanlara girin. Bu, toplayıcının yeni iletilerinizi aramasını sağlayacaktır.

Toplayıcınızda bir etiket görüntülenmesini istiyorsanız besleme URL'sinin sonuna etiket adını eklemeniz yeterlidir. Bu durumda, 'iş' etiketinizi bir besleme olarak görüntülemek için https://mail.google.com/mail/feed/atom/is/ yazın.

Gmail iletilerinin toplayıcınızda, yalnızca gelen kutunuzda okunmayan iletiler varsa görüneceğini aklınızda bulundurun.


Gmail iletilerini toplayıcımla nasıl görüntüleyebilirim?

Toplayıcınızdaki Gmail iletilerini yeni bir kanala abone olarak görüntüleyebilirsiniz. URL alanına https://mail.google.com/gmail/feed/atom adresini girin, ardından Gmail adresinizi ve şifrenizi gönderin.

Herhangi bir toplayıcı üzerinden abone olurken, Gmail beslemenizin özel olarak ayarlandığından emin olmanız gerekir. Birçok hizmet, yeni beslemeleri genel olarak ayarlayarak, e-posta konu satırlarınızı ve içeriklerinin ön bilgilerini tüm kullanıcıları için erişilebilir yapar. Postanızın tüm içeriği başkaları tarafından erişilebilir yapılmasa da,
bu kadar az bilgiyi bile paylaşmak istemeyebilirsiniz. Özel beslemeler hiçbir bilgiyi başkaları tarafından erişilebilir yapmaz.

Gelen Kutunuzda okunmayan iletiler olmadığı sürece, Gmail iletilerinin toplayıcınızda görünmeyeceğini aklınızda bulundurun.

Atom'u kullandığımda Gmail RSS beslemelerime herkes erişebiliyor mu?

Birçok toplayıcı hizmeti, profiliniz ve beslemelerinizi varsayılan olarak herkesin kullanımına açmak üzere işaretler ve Gmail iletilerinizin konu ve ön bilgilerini aranabilir hale gelir. Ancak, başkaları konular ve ön bilgileri görüntüleyebilmelerine rağmen, iletilerinizin içeriğinin tamamına erişilinemez. Gmail beslemelerinizin aranılmaz olmasından emin olmak istiyorsanız, profil ve beslemelerinizi kişisel içerik olarak ayarlamanızı öneririz.



Hangi toplayıcılar Gmail'i destekliyor?

ATOM 0.3, SSL/HTTPS, ve HTTP kimlik denetimini destekleyen herhangi bir toplayıcı Gmail'in Atom beslemesiyle çalışacaktır. Aşağıdaki üçüncü şahıs toplayıcılarıyla başarılı sonuçlar elde ettik:

Windows

Mac OS X Linux



Toplayıcım yeni iletileri ne sıklıkla kontrol etmeli?

Toplayıcınızı yeni Gmail iletilerini on dakikada bir kontrol etmek üzere ayarlamanızı öneririz.


Gmail'i toplayıcıma ekledim. Neden hiçbir iletiyi görüntüleyemiyorum?

Gmail iletilerinin bir toplayıcıyla görüntülenmesine ilişkin sorunların çoğu birkaç genel nedene bağlıdır. Sorun yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki bilgileri kontrol edin. Ayrıca, gelen kutunuzda okunmamış ileti yoksa toplayıcınızda Gmail iletisi görünmeyeceğini unutmayın.

  • Besleme bilgisini doğru girdiniz mi?

    URL alanına https://mail.google.com/mail/feed/atom adresini girdiğinizden emin olun. Ayrıca, Gmail adresiniz ve şifrenizin doğru yazıldığını ve biçimlendirildiğini doğrulayın.

  • Toplayıcınız Gmail'i destekliyor mu?

    Toplayıcınızın Gmail'le çalışması için ATOM 0.3, SSL/https, ve HTTP kimlik denetimini desteklemesi gerekmektedir.

  • Besleme bağlantısını yeniden biçimlendirmeyi denediniz mi?

    Kullanıcılar beslemenin URL'sini Gmail kullanıcı adı ve şifresini içermek üzere değiştirdiğinde, bazı toplayıcıların Gmail'le çalıştığını tespit ettik. URL bağlantınız için aşağıdaki biçimi kullanmayı deneyebilirsiniz: https://username:password@mail.google.com/mail/feed/atom. Bu bağlantı biçiminin toplayıcınızın abonelik listesinde şifrenizi görünür hale getireceğini unutmayın.


  • Atom RSS aracılığıyla Posta Alma/Gönderme


Hiç yorum yok: