5 Temmuz 2007 Perşembe

Google Ve Gmail Hesabı oluşturma

Başka kişileri Gmail'e katılmaları için nasıl davet edebilirim?
Artık herkes http://mail.google.com/mail/signup adresinde bir Gmail hesabı oluşturabilir, ancak arkadaşlarınızı hizmetimizden haberdar etmek amacıyla davetiye göndermeye devam edebilirsiniz. Hesabınızda mavi renkteki Bir arkadaşınızı davet edin kutusunu görmüyorsanız lütfen sabırlı olun; Gmail davetiyeleri her zaman rastgele dağıtılır.

Arkadaşlarınızı Gmail'i denemeleri için davet etme olanağına sahipseniz, Gmail hesabınızın sol tarafında Bir arkadaşınızı davet edin kutusunu görürsünüz. Hemen bir davetiye göndermek için, arkadaşınızın e-posta adresini metin kutusuna girmeniz ve Davetiye Gönder'e tıklamanız yeterlidir. Davetiye gönderdiğiniz kişi Kişiler listenizde bulunuyorsa, Gmail bu kişinin e-posta adresini otomatik olarak tamamlar. Son olarak, göndermek üzere olduğunuz davetiyeyi görmek istiyorsanız daveti önizle'ye tıklayabilirsiniz. Davetiyeyi önizleme aşamasında, arkadaşınıza gönderilecek olan iletiyi de kişiselleştirebilirsiniz.



Google Hesabı kaydı
Bir Google Hesabı oluşturmak için https://www.google.com/accounts/NewAccount adresini ziyaret edin ve o sayfada listelenen talimatları uygulayın. Hesap oluştururken lütfen şunları göz önünde bulundurun:

- Google Hesabı kullanıcı adınız, posta gönderip almak için kullandığınız bir e-posta adresi olmalıdır.

- Şifreniz en az sekiz karakterden oluşmalı ve sık kullanılan bir kelime olmamalıdır. Lütfen benzersiz bir harf ve rakam kombinasyonu seçin.

- Kelime Doğrulama bölümünde, güvenlik tümcesinde yer alan dalgalı karakterleri göründüğü gibi girmeniz gerekir.

- Bir Google Hesabı oluşturarak Gmail hesabına sahip olamazsınız. Gmail'e kaydolmak isterseniz lütfen http://mail.google.com/mail/signup adresini ziyaret edin.



Google Hesabınızı Yönetme
Google Hesabınızı yönetmek için lütfen https://www.google.com/accounts adresine giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra kişisel bilgilerinizi ve kullandığınız hizmetleri düzenleyebileceğiniz hesap sayfanıza götürülürsünüz. Hesabınıza yeni hizmetler ekleyerek "Yeni bir şeyler dene" seçeneğini de kullanabilirsiniz.

Hesap sayfanızda Google Hesabınızı silme seçeneği de vardır. Google Hesabınızı silmek için Google Hesapları ana sayfasında giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra "Yararlandığım Hizmetler" listesinin yanındaki "Değiştir" bağlantısını tıklayın. Böylece, hesabınızı silmenize olanak veren sayfaya ulaşırsınız.

Bir hesabı sildiğinizde orkut profiliniz, Arama Geçmişiniz ve Kişiselleştirilmiş Ana Sayfanız gibi o hesapla ilişkili Google hizmetlerinin de silineceğini unutmayın. Hesap aynı zamanda Gmail hesabıysa o e-postanıza bir daha erişemezsiniz. Ayrıca hesap silindikten sonra Gmail kullanıcı adınızı tekrar kullanmanız mümkün değildir.

1 yorum:

AliY dedi ki...

Teşekkür ederim.