24 Nisan 2012 Salı

Google Drive Ve SkyDrive

Google Drive. Her şeyi saklayın. Her şeyi paylaşın.

Google'ın duyurduğu yeni depolama alanının   sloganıda bu.

Bu yeni servis sayesinde yüklediğiniz belgelere internetin olduğu her yerden anında ulaşmanız mümkün oluyor. https://drive.google.com/

5 Gb gibi çok küçük bir kapasiteye sahip olması (Elektronik marketlerde bile 4 Gblık Usb bellekler neredeyse kalkmak üzereyken) bence en büyük eksisi ve bu uygulamanın bukadar geçikmesi ve duyurulması sonrası çoğu kulllanıcısının bu hizmeti hemen kullanamamasıda diğer bir eksisi.

Neredeyse  4 yaşındaki bebelerin bile ellerinde Ipad ve Iphone olduğunu düşünücek olursak bu cihazlar için bu uygulamanın daha sonra devreye girecek olması şimdiden 3. eksi grubuna giriyor.

Google hizmetlerini ezici bir çoğunlukla kullansamda, yararlansamda bu hizmet konusunda Microsoft'un hakkını yememek lazım. Hem Google Drive'ın sunduğu depolama kapasitesinin 5 katı (25 Gb) depolama hizmeti sunuyor, hem de Ipad ve Iphone cihazlarına bu hizmeti sunmakta.





Yukarıdaki Google Drive tanıtımındaki görüntüden de anlayacağınız gibi 25 Gb için Ay'da 2.5 Amerikan Dolarının altında bir para ödeyerek bu kapasite alanını 25Gb seviyesine yükseltebiliyoruz:)
Yada Hotmail SkyDrive ile 25 Gb kapasitesine hiçbir ücret ödemeden sahip olabiliyoruz. Tabi bu 25 Gb kapasiteye sahip olabilmek için biran önce Hotmail, Livemail, msn veya Windowslive mail hesaplarından Sky Drive hesabınıza girmeniz ve orada yer alan 7Gb kapasiteden 25 Gb kapasiteye geçiş seçeneğini onaylamanız gerekiyor.

Bu detay için bir SkyDrive hizmeti takipçisi olarakak not girme gereği görüyorum

İşi aslı SkyDrive bu kapasiteyi daha önce 2009 Ocak Ay'ı içinde 25Gb olarak duyurmuştu (bu sayfalarda da bu içeriği duyurmuştum)  ve bu kapasiteyle de kullanıyordum ama neden Google Drive haberinden sonra, kapasite alanını 7 Gb yaptık isterseniz 25Gb da veririz deme gereği gördüler onu anlayamadım. Sanırım Google'a, bak biz 2,50 Doların altına tenezzül etmiyoruz demek istemek için bu yola gitmiş olabilirler. :)



Bu kapasiteye geçiş süresinin sınırlı olduğunu belirtmemde yarar var.



 İyi Kullanımlar.

Hiç yorum yok: