19 Kasım 2009 Perşembe

Paragon Total Defrag 2010 Special Edition (English Version)



Bugünün Ücretsiz programında bir Disk birleştirme programı var. Biliyorum biraz geç bir saatte aktarıyorum ama anca bu saatlerde fırsat (ve aktarmaya karar verme düşüncesini) bulabildim.

Hemen programın tanıtımını yapıp sonrasında kurulum detaylarını aktarayım

Sabit diskinize veriler başta düzenli ve sıralı bir şekilde yazılırken, zamanla silinip yerine başka şeyler yazılan veriler yüzünden gittikçe dağınık bir hal alır. Mekanik sabit disk kafasının disk üzerinde hareketi uzar ve veri okuma hızı da düşer. Sistem performansını rahatlatmak için sabit diskteki verileri düzenlemek gerekir. Total Defrag 2010 yeni ve kapsamlı bir dosya sistemi düzenleme yazılımıdır. Orijinal Paragon teknolojileri üzerine kurulu bu yazılım tam “low- level” düzenleme yaparak, diskteki fragmantasyonu neredeyse sıfıra indirir.


Sunduğu imkanlar:

* Baştan sona “low-level defrag” seçeneğiyle sıfıra yakın dağınıklık kalır.
* Bütün kritik sistem dosyalarını ve MFT (Master File Table) bilgilerini, dizinleri, önbellek dosyalarını, kayıt defteri dosyalarının yazıldığı bölümleri düzenler ve hızlandırır.
* 9 adet sistem optimizasyon stratejisi sunar.
* 2 Moddan birini kullanın: Hızlı ya da güvenli. Güvenli mod yavaştır ama işlem esnasında elektrik kesilirse veri kaybı yaşanmasını engeller.
* Paragon Total Defrag’ı kurmadan çalıştırabilirsiniz. Boot edilebilir bir CD veya DVD oluşturup sistemi bu diskle başlatın. Böylece bütün sabit diskleri düzenleyin.
* Daha fazlasını okuyun…


Kısıtlamalar: Special Edition 64 bit desteğine sahip değildir.

Teknik destek:

Giveaway süresince Paragon Software http://twitter.com/paragonsoftware adresi üzerinden teknik destek sunmaktadır. Lütfen indirirken, kayıt ederken ve kullanırken karşılaştığınız sorunları ve sorularınızı bildirin. Paragon Software destek ekibi sorularınızı en kısa sürede cevaplayacaktır.


Sistem Gereksinimleri: Windows 7 (x32) / Vista (x32) / 2000 Professional / XP Home Edition / XP Professional; 300 MHz ve üstü; 128 MB RAM;; Disk space: 20 Mb; Internet Explorer 5.0 ve üstü
Dosya boyutu: 87.1 MB
Fiyat: 29.95 USD

Programı buradan veya buradan idirebilirsiniz.

Not: Giveaway ve Chip Online ortak çalışmasıyla verilen bu programı ücretsiz bir şekilde sahip olmak için Yarın sabah (20 Kasım 2009 Cuma) saat 10:00'a kadar aktive etmeniz gerekiyor.

Dip Not: Şimdi gelelim programın kurulumuna.


Program iki aşamalı kuruluyor ilk kurulan sayfa program için key numarası alma işemimizi gerçekleştirmeye yarıyor. Ekranda Registirastion, Installlation ve Contact info seçeneklerini yer aldı ekran gelecek Registration yazan yere tıkladığımızda Alt rtesimde yer alan ekran geliyor



Ve buradaki Registration yazan yeri tıkladığımızda bizi http://www.paragon-software.com/registration/td-2010.html sayfasına yönlendiriyor.





Buradaki gerekli yerleri doldurduktan sonra e-postamızı kontrol ediyoruz. e- postamıza gelen PRODUCT KEY: ve SERIAL NUMBER: karşılığında yazan key numaralarını (ve harflerini) bir yere kaydedin.



Bu işlem sonrasında Installation yazan yeri tıklıyoruz ekrana krulum ekranı geliyor. Sözleşmeyi kabul ettiğiniz kabul eden bölümü işaretledikten sonra




Next ile devam ediyoruz.



E-postamıza kelen keyleri gerekli yerlere el ile giriyoruz. Ve programı kurulumunu next seçenelkleriyle sonlandırdıktan sonra ekrana gelen bölümde




Yer alan Analyze seçeneğiyle analiz yaptıktan sonra Defragment Partition seçeneğiyle birleştirme işlemine başlıyoruz.




Defrag (Disk birleştirme) işlemi uzun süreceği için sonucu hemen yazmam pek mümkün değil. Ama paragon firmasının bu işlerde uzman olduğunu söyleyebilirim. benzer programlardan daha iyi sonuç vereceği düşüncesindeyim


Programın ne işe yaradığını anlatmaya gerek yok çünkü program hakkındaki açıklamalar oldukça net.




Hiç yorum yok: