12 Kasım 2009 Perşembe

Cep Telefonu Olmayana Gmail Yok?

Google bünyesinde bulunan Gmail e-posta hizmeti bilindiği üzere oldukça kullanılan ve beğenilen bir posta hizmeti ve bu hizmetten yararlanmak isteyen kullanııcılar Gmail'in ilk çıktığı zamanlarda davetiye yardımıyla alabiliyorlardı sonradan bu hizmet herkese açık hale gelmişti. Son zamanlar da Google firması spam posta ile mücadele etmek için bazı tedbirler alma gereği gördü ve son birkaç aydırda bunun için Gmail e-posta hizmeti almak isteyen yeni kullanıcılar için Sms doğrulama yoluna gideceğinden bahsedilmekteydi ve artık bu sms doğrulama yoluna tamemen girmiş bulunmakta yani anlayacağınız bir Cep Telefon numaranız yoksa Ücretsiz Gmail e-posta hizmeti almanız zorlaşıyor.
Ücretsiz Gmail e-posta hizmetini kullanmak için yapmanız gereken iki yol var Birincisi hesap bilgilerini girdikten sonra ekana gelen Sms kodu almak için cep numaramızı gireceğimiz ekrana cep telefonumuzu girmek ve gelen onay koduyla hesabımızı etkinleştirmek.
İkinci yol ise Gmail hesabı olan bir arkadaşımızdan bize davetiye göndermesi diyecektim ama bu yolu denedim bunda da doğrulama kodu istedi (internette gezen bilgilerde bu yöntemde doğrulam kodu istemeyeceği bilgisi vardı).

Not:Sabah yaptığım denemeler sonrasında Saat 16:00 civarı bir deneme daha yaptım ve bu sefer sms doğrulaması istemedi. daha öncekilere ikinci posta adresimi gmailli bir e-posta adresi yazmıştım, yenisine ise hotmail uzantılı bir adres ekledim ve sms onayı istemeden yeni hesabı aktive etti.

Birkaç deneme daha yapayım. bakayım sorun ikinci posta adresi olarak gmail vermemdenmi kaynaklanıyor. sonuçları buraya aktarırım.

Bakalım Google'ın bu uygulaması spam postanın önüne geçebilecek mi?


Bunlarda Googlede yer alan extra bilgiler


Cep telefonum yok, kaydolabilir miyim?


Bir Gmail adresine kaydolmak istiyorsanız metin iletisi alma ve gönderme özelliğine sahip olan bir cep telefonunuzun olması gerekir.
Telefonunuz yoksa kodu almak için bir arkadaşınıza onun numarasını kullanıp kullanamayacağınızı sormayı tercih edebilirsiniz.


Gmail'e kaydolmak için bu yeni yolu sunmamızın nedenlerinden biri, kullanıcılarımızın korunmasına ve kötü niyetli kullanıma karşı mücadele edilmesine yardımcı olmaktır. Spam ve kötü niyetli kullanıma karşı korunmak çok ciddiye aldığımız iki şeydir ve kullanıcılarımız Gmail'de aldıkları spam'lerin az sayıda olmasından son derece memnundur. Spam göndericilerin spam iletilerini göndermeye, bu iletileri yerlerine ulaştırmaya, hatta bir Gmail adresi edinmeye çalışırlarken bile (spam göndericiler genelde spam göndermek için birçok farklı adres kullanır) güçlük çekmelerini sağlamak için birçok önlem alıyoruz. Her bir telefon numarası için oluşturulan adreslerin sayısı sınırlanabildiğinden, cep telefonlarına davetiye kodu göndermek de bu önlemlerden biridir.
İletiyi almak için para ödemem gerekiyor mu?


Metin iletileriyle ilgili ücretler hakkında ayrıntılı bilgi almak için cep telefonu sağlayıcınızla irtibata geçmenizi öneririz. Bu ücretler, kablosuz planı ve sağlayıcınıza göre değişiklik gösterir.
İletinin alınması ne kadar sürer?


Genellikle, ileti metinlerini gönderildikten çok kısa bir süre içinde alırsınız ancak bazen iletinin ulaşması gecikebilir. 24 saatten uzun bir süre bekledikten sonra da doğrulama iletisini almadıysanız kodun yeniden gönderilmesini isteyebilirsiniz.


Google, cep telefonu numaramı saklayacak mı yoksa kullanacak mı?


Google, telefonunuza davetiye kodunu ileti mesajı olarak göndermek için cep telefonu numaranızı kullanır. Bu şekilde, sınırlı sayıda hesap oluşturulduğundan emin olmak için her telefon numarasını saklarız.


Gelecekte diğer Google hizmetleri için gereksiz yere doğrulanmasına engel olmak amacıyla numaranız hesabınızla da ilişkilendirilir. Daha fazla bilgi için, lütfen Gmail Gizlilik Politikasını: http://mail.google.com/mail/help/privacy.html inceleyin. Bu politikaya istinaden, numaranız hiçbir zaman satılmaz veya izniniz olmadan pazarlama amaçlı paylaşılmaz; ayrıca acil izniniz olmaksızın bu numarayı kullanarak sizinle irtibata da geçmeyiz.
Telefonumun ileti alıp alamadığını nasıl anlarım?


Modern cep telefonlarının çoğu metin iletisi gönderip alma özelliğini destekler. Kayıt hizmetlerinizle ilgili ayrıntılı bilgi için cep telefonu sağlayıcınızla irtibata geçmenizi öneririz.
Bulunduğum ülke neden mevcut değil?


Çeşitli sınırlamalardan dolayı hizmet veremediğimiz bir dizi ülke ve operatör bulunmaktadır. Mümkünse, bir arkadaşınızın başka bir operatördeki telefonunu denemeyi tercih edebilirsiniz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

hocam bir çözüm bulabildin mi?

AliY dedi ki...

Çözümü: Yeni hesap alırken alternatif hesab olarak gmail uzantılı bir e-posta adresi vermemek.
Gmail yerine hotmail uzantılı bir hesap yazmak. Ozaman sms onayı istemiyor.

Adsız dedi ki...

hotmail yazdığımızda yine istiyor :(

AliY dedi ki...

Tarıyıcınız üzerinden yakın geçmişi sil seçeneğini kullandıktan sonra tekrar deneyin.

Denedim, gmail dışındakilerde sorun çıkarmıyor.