26 Ekim 2007 Cuma

Storm kurtçuğu güvenlik uzmanlarına karşı

Gerçekten ilginç bir haber. mutlaka okuyun ve bilmediğiniz yerlerden, tanımadığınız kişilerden veya tanıdığınız olsa dahi dosya, resim, alışverişi yapaerken daha dikkatli olun. Wormlara karşı çözümler üretilse dahi bazen bu yereli olmayabiliyor....... aman dikkat

Storm kurtçuğu güvenlik uzmanlarına karşı

Storm worm'u yoketmek için uğraşan araştırmacılar DDoS saldırısına uğruyor.

Kurtçuk komuta-kontrol sunucularını kimlerin yoklama yaptığnı farkederek onlara karşı DDoS saldırısı başlatıyor ve Internet erişimlerini günlerce kapatabiliyor.
IBM / ISS host-koruma mimarı John Corman "Kurtçuğu araştırdığınızda, bunu biliyor ve cezalandırıyor" diyor ve ekliyor "Karşılık veriyor."

Bunun sonucunda da kurtçuk hakkında bilgi elde eden araştırmacılar bulgularını yayınlamakta çekimser davranıyorlar. Corman "Korkuyorlar. Böyle birşeyi daha önce görmedim. Birşeyler buluyorlar fakat hiçbir şey söylemiyorlar" diyor ve haklı sebepleri olduğunu belirtiyor.

Araştırmacılar kendi Storm sürümlerini test için Storm komuta-kontrol sunucularına bağlandıklarında sunucu bu denemeleri tehditkar olarak algılıyor. Ya kurtçuğun kendisi ya da arkasındaki kişiler Storm botnet'i trafiği ile bu kişilerin Internet bağlantısını felç ediyorlar.

Sir Vivor Not: Daha önce "Storm kurtçuğu etkisini yitiriyor" haberinin tersine kurtçuğun yeni yetenekleri keşfediliyor ve şu anki boyutu ve geleceği hakkında endişeler artıyor.

Kaynak: http://www.networkworld.com/news/2007/102407-storm-worm-security.html?pa...


Alıntı

Hiç yorum yok: