19 Ekim 2007 Cuma

Firefox 9 Kullanıma hazır :)

Başlığı okuyunca "aaa biz daha 3 nihayi sürümüne kavuşmadan 9 mu çıktı" veya "Heralde 3 yazacaktı yanlış yazdı galiba" gibi sözleri duyar gibiyim. işin aslı ne Firefox 3 (nihayi sürümü) çıktığı veya Firefox 9'un çıktığı yok çıkan Netscape 9 versiyonu ama biraz sonra aktaracaklarımdan sonra siz aa gerçekten Firefox 9 çıkmış diyeceksiniz (nede olsa ikiside mozilla destekli). ilk önce Netscape heberini aktarıp diğer ayrıntalara geçeyim.

AOL, internet tarayıcısı Netscape Navigator 9′un nihai sürümünü hazırladı. Netscape tarayıcı 90′lı yıllara kadar piyasanın lideriydi, yeni sürümün yeni özellikleri ile tekrar eski başarılarını devam ettirmeyi planlıyor.

Netscape Navigator 9, Firefox teknolojisini temel alıyor ve doğal olarak Linux ve Mac OS X ile uyumlu. Önceki sürüm sadece Windows için çıkarılmıştı. Program entegre link pedi olan bir kenar çubuğu sunuyor. Burada sonradan kullanılmak istenen linkler kısa bir süreliğine depolanabiliyor. Sayfayı yer imi olarak kaydetmek unutulduğunda link bir süre sonra otomatik olarak link pedinden siliniyor. Ayıraca kenar çubuğu mini-tarayıcı olarak da kullanılabiliyor. Bu şekilde kullanıcı iki web sitesini paralel olarak çağırabiliyor.

Bunun dışındaki yenilikler arasında URL-Hata Düzelticisi (yanlış girilen internet adreslerini otomatik olarak düzeltiyor) ve tarayıcıyı kapatıp açtığınızda önceden açılmış olan sekmeleri yeniden oluşturma özellikleri var.

(CHIP)

İndirme adresi : http://browser.netscape.com/downloads/


Gelelim Firefox 9'a :) aşağı yukarı sabahtan buyana Nestcape'yi kullandığım Firefox'ın şekline sokmaya çalışıyorum, eklentiler olsun, teması olsun ve şuanda aynen o şekilde kullanıyorum. Firefox'ın tüm eklenti ve temelarıyla uyumlu (uyumlu olmasada http://www.oxymoronical.com/web/firefox/nightly adresindeki nigthlytestertools eklentisi uyumlu hale getiriyor) side deneyim sizinde Firefox dokuzunuz olsun :)
yalnız bir kusuru var o da Türkçe dil seçeneği mevcut değil :(

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/

Adresinden istediğiniz eklenti ve temaları rahatlıkla kurup kullanabilirsiniz.


Not: Netscapenin kendisiyle beraber gelen havadurumu (WeatherBug) eklentisi gayet güzel

Hiç yorum yok: