Bugün Chip dergisinin Ekim sayısını aldım ve ufak bir gözdürmeden sonra karşıma çıkan bu SpySheriff belası hakkında sizleride bilgilendirmek istedim. Kendini Spyware programı gibi gösteren bu casus yazılıma mutlaka dikkat edin. yaptığı uyarılara kulakl asıpda yönlendirdiği programı indirmaya kalkmayın.
Belirgin Özellikleri:
Kendini anti virüs yazılımı gibi göstermesi.
Diğer adları:
Adware Sheriff, SpyAxe, SpywareQuake
Etkin İşlemler:
1950.exe, newdial.exe, spysheriff.exe, uninstall.exe, winstall.exe
Kayıt Defterinde Gizlendiği Yer:
HKLM\SOFTWARE\spysheriff,
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\ ,
CurrentVersion\Unistall\spysheriff
Kullandığı Dosya Adları:
%Programfiles%\spysheriff,
1950.exe, Desktop.html, newdial.exe, spysheriff.exe, uninstall.exe, winstal.exe, %UserProfile%\Desktop\SpySheriff.lnk.
Bilgisayarınız "This computer is infected" gibi bir uyarı veriyorsa spysheriff'in bilgisayarınızda olduğu ihtimali olabilir ve bu yazının devamında tam sürüm almanız yöününde uyarı yapıyorsa bilgisayarınızda casusula karşı karşıyasınız demeketir. o uyarıya kesinlikle tıklama yoluna gitmeyin bu işi dahada zor bir hale sokabilir.
eğer Bilgisayarınıza bu program kendini yüklemişse yapmanız gerekenler öncelikle ekle kaldırdan bu programı kaldırmak ve sonrasında yukarıda da verdiğim bilgiler çerçevesinde Windows gezgini ve Kayıt Defterinden silmelisiniz.
İşi sağlama almak için HijackThis, Autoruns ve Blacklight gibi araçlarla mercek altına alanızda yarar var HijackThis analizine yardımcı olacak mesaja içeriğine buradan ulaşabilirsiniz
Unutmayın SpySheriff gibi kendini spyware programı gibi gösteren programları bilgisayarınıza kurduktan sonra kurtulmak okadarda kolay olmuyor.
Chip dergisinden (Ekim sayısı) kısaca aktardığım bu bilgiler Umarım işnize yarar.
Virüssüz, spywaresız, trojansız günler.
1 yorum:
Yorum Gönder