17 Eylül 2007 Pazartesi

Ne War (mini bir dizidir)


Ramazan günü birazda vakit geçsin iftara daha az vakit klasın çabasıyla kendime uğraş arama işine girdim ve sonucundada mini dizi işine girmeye karar verdim :) umarım bu mini dizi hoşunuza gider.
sizler için hiçbir harcamadan, hiçbir zorluktan kaçınmmadığımı bilmenizi isterim. bu kadroyu Türkiyeye getirecek başka bir yapımcı şirket olduğunuda pek sanmıyorum. bizi kırmayarak mini dizimizde oynamaya razı olan başta Jet li olmak üzere, Jason Statham, Devon Aoki, Luis Guzmán, Ryo Ishibashi, James Wong, Bridget Fonda, Natassia Malthe, Sarah Carter, Jaime Pressly, Holly Valance, Paul Walker, Tyrese Gibson'a ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Umarım mini dizimi beğenirsiniz.





İntikam,Entrika, Dövüş, güç, saflık, kılış, dövüş teknikleri, cam kırma vs vs aradığınız herşey bu dizide ve dizi başlıyor.



Levent, okulun en sempatik bir okadarda saf öğrencisidir. gözü Yakuza Shinan'ın kızı çekik kirazdan başkasını görmemekte, ama kirazın onu taktığı pek söylenemez, hatta embesil olarak görüyor desek tam yerinde bir tanım olur heralde. çekik kiraz, 6 yaşındayken Leventin saçını çektiği o hiç unutamamakta ve Levent'e karşı olan kızgınlığı ogünden bugüne kadar aratarak devan etmektedir.
Halbuki bilmediği ise Leventin onun saçını çemesinde ki sebebin, saçında gördüğü örümcek almak istemesinden dolayı olması. bu gerçeği Leventten başka gören ve bilende yoktu.
Levent gayet saf ve masumhane bir şekilde Kirazın yer aldığı kızlar gurubuna selam verir.
Çukulata Hasibe kıkırdayarak bu şapşalıda kim der, sarışın nazzire de aaa nekadarda sempatik der, zaten sarışın nazireye sempatik gelmeyen bir tek bakkal niyazinin oğlu sülük nuridir.

Çekik Kiraz babasının yanında çalışan Leventten hiç hoşlanmamaktadır, onun gönlü başka yerlerde adeta süzülmekte inmak için diğer karenin gelmesini beklemektedir. eeee ozaman fazla bekletmeyelim çekik Kirazı da biran önce süzülüp inmek istediği yere insin.





Ahhh zavallı Levent aahhhh, Çekik Kiraz'ın sevgilisi Artiz Selim ve arkadaşı kara boğa Turgaydan adam akıllı dayak yer, adım atmaya mecali kalmadı dersek yeridir, hatta okadar bitmiştir ki bu karade gözükmeye bile hali yoktur. bir sonraki karelerde düzelir artık.
Neyse gelelim Çekik Kiraz ve yanında kişilere
Artiz Selim, lakabı gibi artiz bir tiptir, birkaç Osman Sınav dizinde yer almış, bir aralar Kurtlar Vadisine transfer olmak istemiş ama Necati Şaşmaz, benden başka artiz istemem deyince hayelleri yarım kalmış
sonrasında da kirazın babası sayesinde "çok da hızlı, çok"da artiz" sinema filimde bir rol kapmayı becermiş ve ondan sonrada adı Artiz Selim'e çıkmıştır.

Kara boğa Turgaya gelirsek. onun hikayesi köy yıllarında boğadan kaçarken zift yüklü varile düşmesiyle başlamış ogün, bugündür ona Kara Boğa denmesine sebeb olmuş bir hikayedir. en çok kızdığı espireler ise
bu caddeyi ziftleyeceklermiş haberiniz var mı, kurbanda yaklaşıyor şöyle bir boğa mı kessek acaba, abi nerde keseceksin o boğayı -- ziftin üstünde düşünüyok ama hahaahaa

gibi zift ve boğa ile yapılan espiriler.





Levent bir kare sonrasında iyileşmiş ama kalbindeki yara aksine büyümüştür, Çekik Kiraz'ın verdiği yara bakalım ilerde nasıl kapanacak bunu hep beraber göreceğiz.
Levent için artık buralarda durmanın bir mansıda yoktur, Çekik Kirazı aşağılamalarına maruz kalmış, üstüne üstlük birde iyi bir dayak yemiştir, kırılan sadece onuru değil, bunun yanında birçok kemiğide vardır.
İbrahim'in bir kulunu çok sevdim o beni hiç sevmiyor şarkısıyla, motoruna atlayarak Sensei Mahmut ustanın yanına doğru yola koyulur. artık tek amacı vardır Saflıktan kurtulup, usta bir dövüşçü olmak. bakalım bu okadar kolay olabilecek mi? bunu anca diğer karalerde görebileceğimiz kesin.





Yakuzu Shinan için, kara işler yapmanın yanısıra üstün dövüş ve kılıç kullanma gibi meziyetleri olan, kötü karakter diyeceğimiz gruba giren bir şahsiyet diyebiliriz. klon şavaşlarında Jiday ların karşısında yer almış eski bir sith lordluk rütbeside vardır kendisinin ama İmparatorluğun yıkılmasından sonra bu ünvanı pek kullandığı görülmemiş haliyle.
Yakuza Shinan, Leventteki gücü hissetmekteydi, hatta Leventte ki arazi ihale işine girmiş ama son anda Zorlu grubuna kaptırmıştı, ama Leventleri karıştırdığını bizim saf Leventteki gücü hissettikten sonra anca anlayabilmişti ama biraz geç olmuştu.

Kızı Çekik Kiraz, hem tatil hemde dövüş dersleri alacağını babasına iletmek üzereyken, Yakuza Shinan ona, Levente dikkat etmesi konusunda uyarır, Çevik kiraz merak etme baba artık Levent tarafına takılmıyoruz genelde kadıköy çivarına hani kara boğanın olduğu yer varya onun çevresine takılıyoruz espirisi yapar, babası biraz kızgın bir şekilde homurdanması sonrasında ona dövüş teknikleri öğrenmek için arkadaşlarıyla yolculuğa çıkacağını söyler. Yakuza Shinan, Maymun sitiline oldu olası sinir olduğu için o sitili öğrenmemesini söyler.






Çekik Kiraz, Arkadaşları Kowboy Naciye, Pembe Hülya, Dönerci Afife, Çatlak Nihan ile birlikte Kılıç kalkan dersleri yanısıra, Aikido, kendo, iaido, zen, Nunchaku, judo, jujutsu, taichi gibi teknikler de öğrenmeye çalışmışlar ama bunlarda başarılı olamamışlar, bunların yerine sadece karate yapmayı öğrenirler ve bunun sonrasındada bir pastane açmaya ve burada kareteleri sunmaya karar verirler.
Kılıçda ki ustalıklarını komşu ada erkekleri üzerinde gayet güzel uygularlar ve gayet iyi bir kılç ustası olduklarını göstermiş olurlar. o pozu neden verme gereği gördüklerini işin aslı pekde anlayamadım acaba fotoğraf çeken olur, şöyle bir posterlik poz mu verelim dediler acaba neyse biz filmimize dönelim bakalım Levent neler yapmakta.




Öncelikle yanına gittiği Sesei Mahmuttan biraz bahsedelim, sensei Mahmut Japonyaya kadar uzanan bir mecara sonunda uzakdoğu dövüş tekniklerini öğrenmiş ve bu tekniklerinide birçok kişiye öğretmiş çevresinde sevilen, saygı duyulan bir şahsiyettir, o kimlere ders vermemiştir ki, Tarkan, karamurat, battalgazi, yandım ali, ustUra kemal, Polat Alemdar, poyraz, testere necmi (yakın testere tekniğini ondan öğrenmiştir), Alpago, kimmeryalı Canan, bunlardan sadece bir kaçıdır.

Tek parmakla karpuz parçalama, komşunun tavuğunu sessizce çalma teknikleri en meşhur teknikleridir. arı gibi uçarım, yılan gibi tıslarım o çevrede ki en meşhur sözüdür. eee artık bildiklerini bizim saf Leventte öğretme sırası gelmiştir. Ne biliyorsa onun hepsini Leventte aktaracak onu saf halinden arınmışlık katına ve oradanda sensei katına ulaştımak düşüncesindedir





Leventte boş durmamakta kılıç, dövüş, dayanıklılık dersleri almak için soluğu sensei Mahmutut'un yanında almıştır bile. ilk başlarda zorlanmasına rağmen güç onun yanındadır, obi vanlı kazım da Levente yardım etmekte gücü nasıl kullanabileceği dersleri vermektedir. uzun yorucu dersler sonunda kılıç kullanmada usta hale gelen levent artık gücün iyi tarafında ki yerini yavaş yavaş almak üzeredir.
ara sıra Sensei mahmudun ısrarlarını kırmamak için kılıç kalkan ekibine katılmakta ve açılışlarda boy göstermektedir, ta ki bir kişiyi yaralamasına kadar. o yaralama olayından sonra işi dahada sıkı tutan levent artık tam bir kılıç dövüş ustası olmuştur.





Levent sadece kılıç kullanmada değil aynı zaman da sek sek, elim sende, körebe, uzun eşek, tek ayak üstünde durma, top sektirme konusunda da uzmanlaşmış o saf levent yerine sap gibi levent gelmiştir artık. yavaş yavaş eğitiminin sonunuda yaklaşaktadır. bu zorlu eğitin sırasında sadece bu eğitimin zorluklarıyla değil, komşularının çeneleriylede başa çıkmak zorunda kalmıştır. hatta bu komşularının çenesi yüzünden sırıkları sektirme tekniği sırasında yere düşmüş ve yaralanmıştırda neyseki bu eğitiminde sonuna başarıyla gelmiştir ve son olarak yakın dövüş tekniği kalmıştır.





En zorlandığı, hatta bir ara bırakmaya kadar vardıracak zorlukların olduğu bölümde son bölüm olmuştu, özelliklede Portlu Cavitle olduğu çalışmalarda. ilk başlarda ona neden portlu Cavit dendiğini pek anlayamamıştı, acaba bilgisayarla alakalı bir durum mu diyede düşünmüştü ama o ilk dövüş tekniklerini çalışmaya başladıkları o gün neden ona portlu Cavit dediklerini çok iyi anlamıştı. yakın dövüş teknikleri eğitiminde neredeyse sapsarı kesilmiş az daha gaz zehirlenmesinden baygınlığa varacak hale gelmişti. o sıralar yakın dövüş tekniklerinden vazğeçmeyi bile düşündü ama azmetmeli, güce ulaşmalıydı. yakın bir süre zarvında Portlu Cavitin gazlarına alışmış, hem gaz yönünden, hem de teknik yönünden Portluyu halt etmeyi başarabilmişti Artık eğitimi bitirmiştir.

Ustası Sesei Mahmut bu kursu Jet gibi bitirmesinden dolayı ona Jet Lakabı takmayı uygun görür bundan sonra onun adı Jet Levent diye anılacaktır.





Sensei Mahmut, Jet Levent'i kardeşi Hotori Rıfkının yanına gönderir, hotori Rıfkı kendi çapında Beyaz mafya olmuş (mafyanın iyisi), kendini Polat Alemdara rakip ilan etmiş bir kişidir. yanında da Karanlık Cemal vardır.
Jet Levent, Karanlık Leventten pek hoşlanmaz ama ekmek parası diyerek işi kabul eder. ilk işleri Hotori Rıfkının başını ağrıtan bir kişiye gerekli dersi vermektir. Jet Levent artık tüm öğrentiklerini buralarda uygulayarak basamakları aşmak ve onun saf haliyle dalga geçenlerden intikam almak. tabi bu intikam sırasında önüne çıkacak süprizlerden sonraki karelerde haberdar olacak




Karanlık Cemal, işe başlayacağı kişilerin mutlaka ilk önce vasikalık resmini alır, sonra işe koyulur. Karanlık levent prensipleri olan bir kişiliktir. bu alemde birçok leşi olan, kasımpaşada isim yaptıktan sonra Hotori Rıfkının yanında işlere girişmiş ve bu piyasada oldukça da tanınan bir kişi olmayı başarmıştır.
nKaranlık Cemal, bu işlerin dışında kız kardeşiyle yaşamaktadır.
Jet Levent, Karanlık Cemal'e dikkat etmesi gerektiğini çok iyi anlamıştı, o yüzden pek açık vermemeye özen göstermesi gerektiğinide çok iyi biliyordu. Karanlık Cemal cebinden telefonu çıkartarak Jet Levent'e doğru yöneltir, Jet Leven ilk başta faka mı bastık hissine kapılsada cebinden çıkardığı şeyin Silah değilde telefon olduğunu görünce derin bir nefes alır.
Hayatı boyunca kimse onun resmini telefonla çekmemiştir. bu bir ilktir buna çok sevinir ama fazlada belli etmez ve verilen görevleri yerine getirmek içim yola koyulurlar.




Jet Levent ilk iş olarak Apolla Kazımın restaurantına gider, Apollo Kazımın orada olmadığını, Jilet Hüseyinden öğrenir. Jilet Hüseyine, Apolo kazıma bir notu olduğunu Hotori Rıfkının ona selamı olduğu söyler ve kapı, çerçeve, cam ne varsa aşağı indirir.
Restaurantta yemek yiyenler içinde Karanlık Cemal'in kız kardeşide vardır. ilk görüşte Jet Levente Aşık olmuştur, Allahım, noamaz ne güzelde her yeri dağıtıyor, aynı benim evdeki halim sanki der.
der demesinede Leventin bundan haberi yoktur, tek bir yol kalmıştır Jet Levent'i bundan haberdar etmek




Bu arada Karanlık Cemal Apollo Kazımın diğer yerleri hakkında bilgi öğrenmek için Derin Kulak hayatinin yanında soluklanır. gerekli bilgilerin yanı sıra Jet Levent hakkındada bazı bilgiler de öğrenir ve bu bilgiler hiç hoşuna gitmez. bilgilerin içeriği ilerki karelerde göreceğiz.

Karanlık Levent, Hotori Rıfkının yanında çalışmak dışında aynı zamanda da Yakuza Shinanın sağ kolu Yolcu Abbas ilede işbirliği içindedir. bu işbirliği Hotori Rıfkının ortadan kaldırmasın kadar gidecek olan bir sürecide kapsamaktadır. Yolcu Abbas onu yanına aldığı zaman onunla bir plan yaparlar o plan Karanlık Cemal'in Hotori Rıfkının yanına katılmak ve onun yanında ve onun aracılığı ile bir takım kafa karıştırmalarla Yolcu Abbas'ın dolayısıyle Yakuza Shinanın düşmanlarından kurtulmak ve bunu yaparkende herşeyin Hotori Rıfkının üstüne kalmasını sağlamak ve plan çok güzelde işliyordu. öncesinde. Tilki Haydarı, JaWa Ceylen Nihat'ı, Hoppala Bilal'ı bu plan sayesinde ortadan kaldırmışlardı.





Karanlık Cemal Apollo Kazım işini hallettikten sonra solugu Yolcu Abbasın yanında alır, Jet Levent'in Sensei Mahmut tarafından, Yakuza Shinan'ı ve onun şuç ördüt kollarını yok etmek için gönderilen bir kişi olduğunu , bu amaç için Hotori Rıfkının yanına gönderildiği söyler.
Yolcu Abbas "desene bir nevi Polat Alemdar" der, Karanlık Cemal onaylar mahiyette kafasını sallar.
peki ne yapmamız gerekir Cemal, Levent denen o hıyartoyu hemen ortadan kaldıralım mı yoksa.
Karanlık Cemal hemen ortadan kaldırılmasının daha doğru olacağını yoksa yavaş yavaş isim yapmaya başladığını buda sorun olacağını söyler ve Jet Levent'in ortadan kaldırılmasına karar verilirir. Ama bilmedikleri Jet Levent'in, Karanlık Cemal'i takip ettiği ve onu ortadan kaldırma planlarını öğrendiği.




Karanlık cemal'in kız kardeşi Fingirdek Ahu cep mesajıyla Jet Levetten hoşlandığı mesajını gönderiri, Hayatı boyunca cep telefonu görmeyen onun ne işe yaradığını bilmeyen Jet Levent telefonu karıştırırken Fingirdek Ahunun mesajına ulaşır (Len kazma, insan okadar dersin arasına cep telefon öğrenmeyide ilave eder, koca adam olmuşsun bir telefon kullanmayı öğrenemedin mi, neyse konuya dönelim) işte aradığı fırsat tamda önüne gelmiştir Karanlık Cemal'in işini kızkardeşi sayesinde bitirecektir. ondan Karanlık Cemal hakında bilgi almak için işi önce ağırdan alır. yok Abin duyarsa, yok abin enson şunu şunu yapmıştı falan filan derken. Fingirdek Ahu abisinin hayat hikayesini ve zayıf yönlerini birbir anlatır Jet Levent amacına ulaşmıştır.




Jet Levent, Karanlık Cemal'i şüphelendirmemek için, onu ortadan kaldırma planlarından haberi yokmuş gibi davranır, Karanlık Cemal de bundan hiç şüphelenmez özelliklede kulağına kız kardeşiyle çıktığı yönünde söylentiler gelmesiyle aklı sadece o bölümdedir.
Jet Levent çaktırmadan karanlık Cemalin cebinden anahtarları alır, Karanlık Cemal'in ruhu bile duymaz, abi ben gidiyorum demesine kalmadan yanlarına Hotori Rıfkı gelir onlara yeni bir iş olduğunu hemen birlikte halletmeleri gerektiğini söyler.



Bu, Jet Levent ve Karanlık Cemal'in çıktıkları ilk iştir. Karanlık Cemal, acaba şuracıkta kafasına sıksam mı diye düşünür ama Hotori Rıfkıya bunu izah edemeyeceğinide bildiği için vaz geçer nasıl olsa ertesi gün işini bitirecekler, oda rahatlayacaktır.
Fazlada tedirgin olduğunu beli etmemek için Jet Levent'e uyarılarda bulunma yoluna gider, ama bu uyarılar bile kendi tedirginliğini saklayamaz. Jet Levent Karanlık cemal'in tedirginliğini oldukça net olarak algılamış ve akşam yapacaklarından sonra Karanlık Cemal'in yüz halini tasvir etmeye başlamıştı bile.
işi bitirdikten sonra yolarını ayırarak akşamın karalığına ayrı ayrı dalarlar




Akşam olduğunda Jet Levent hemen soluğu Cemal'in kasasında alır. anahtar elindedir kısa bir süre sonra Karanlık Cemal'in tüm birikimleri artık onundur. oaradan paraları, mücevherleri aldıktan sonra Yolcu Abbas'ın yerine gider orayıda kaldırdıktan sonra soluğu ustası Sensei Mahmut'un yanında alır.
Jet Levent'i, Sensei Mahmutun elemanları karşılar. Sensei Mahmut, Yolcu Abbas'a vurulan bu darbeden oldukça memnun olmuştur. bundan sonrasında ise Yakuza Shinan'ı yok etmek vardır.
Bunun için gerekli planlarda hazırdır diğer elemanlara çeşitli baskınlar yapmaları için hazırlık yapmalarını söyler. Jet Leventi yapacağı işler ise bellidir.





Yolcu Abbas sabahın ilk ışıklarıyla tüm parasını Jet Levent'e kaptırdığını öğrenir ve deliye döner hemen Karanlık Cemal'i yanına çağırır, Karanlık Cemal'de yediği darbeden sonra bu ikinci darbenin şokuna girmiştir. sinir katsayısı katlandıkça katlanmış, üstüne üstlük kız kardeşini kullandığınıda öğrenmiş buda sinirini en dorua varmasına sebeb olmuştur. bu haliyle Jet Leventi yakalarsa parçalara ayıracağı kesin gibi gözükmektedir. tabi eğer yakalarsa
Jet Leventin nekadar akıllı olduğunu bu sabah daha da iyi anlamıştır karanlık Cemal, içinde i ürperti dahada artmakta, birazda korku salmıştır. ya Jet Levent'i bulamasa işt e ozaman işinin zor olduğunu çok iyi bilmektedir.




Karanlık Cemal, Jet Levent'i tanıyanları birbir sıkıştırarak bilgi alma çabasındadır, Jet Leventi bulmaya kesin kararlıdır. ama işi zor gibi gözükmekte çünkü Jet Levent lakabı gibi jet bir şekilde sürekli yer değiştirmekte ve aynı zamandada Yakuza Shinanın kuyusuu kazma çalışmaları içindedir ve önemli bir orandada bunuda başarmıştır. Sensei Mahmut'un diğer adamları, yakuza Shinanın çeşitli depolarına, mekanlarına baskınlar düzenleyerek oldukça önemli darbeler indirirler.
Karanlık Cemal'i hem Yolcu Abba, hem de Yakuza Shinan sıkıştırmakta, onu biran önce bulup yok etmese onu ve kız kardeşini tarih yapacaklarını söylemektedirler. Karanlık Cemal her yönden sıkışmıştır tek çaresi Jet Leventi bulmak ve yok etmek, bunun içinde aşırı şiddet kullanmaktan çekinmemeye de başlamıştır.



Jet Levent'in olabileceği yerlere sırasıyla baskınlar düzenler ama sonuç sıfır elde var sıfır, yakar yıkar, döver, öldürür ama Jet Levet bir ordadır bir burada. Karanlık Cemal iyice bu işten sıkılmış bir halde her yeri yakar hatta romaya kadar yakmayı bile düşünürken Jet Leventin, Yakuza Shinanın yanına gittiği bilgisini öğrenir artık elimden kaçamazsın düşüncesine girer ama kim kimin elinden kaçıp kaçamayacağını zaman göve kareler gösterecektir.
Belkide bu kaçma bir hesaplaşmanın tam ortasına gidecek sonun başlangıç evreleridir. belkide arayan, ar***************n değiştiği bir son




Jet Levent önce Yolcu Abbası eşekler cenneti yoluna doğru uğurlar, sonrada Yakuza Shinanın yanına gelir artık karşı karşıyadırlar ve aralarında sadece iki kılıç vardır. ikisi arasında ki amansız mücadele başlamadan önce Jet Levent, Yakuza Shinana kızını çok şımarık yetiştirdiğini, çok ukala bir kızı olduğunu söyler ve birzamanlar dalga geçtikleri onurlu gencin kendisi olduğunu söyler.
Yakuza Shinan kısa bir süre duraklamadan sonra
- Evet evet ogün hissettiğim o gücü tekrar hissediyorum. evet sen o dangalak, embesil, şapşal Leventsin. demek intikam almaya geldin ama daha önce bilmen gereken birkaç şey daha var. hani hatırlarsın üst karelerde seni benzeden Artiz Selim ve Kara Boğa Turgay vardı.. hatırladın mı
- Evet hatırlıyorum
- Şimdi onların nerde olduklarınıda biliyormusun
- Hayır bilmiyorum
- ozaman kulakları iyi aç, O seim denen Artizle, kara boğa Turgayı ajan olarak Hotori Rıfkının yanına yerleştirmek için birkaç ameliyat ve yeni kimlikle, Karanlık Cemal ve Aram Kadri yaptık
- ne ne bu doğru ollamaz, demek ki yıllarca intikam için aradığım Artiz Selim ve Kara boğa Turgay hemen yanı başımdaymış.

Sözler biter, kılıçlar çekilir ve uzun bir dövüş içeriğinden sonra Yakuza Shinan artık bitmiş, tükenmiştir yalvarmaları para etmez. Jet Levent, Yakuza Shinan'ın işini oracıkta bitirir o artık tam bir onurlu gençtir




Karanlık Cemal, eski adıyla Artiz Selim olay yerine gelir ama nafile, Yakuza Shinanın işinin bitmiştir. Jet Levent tüm ihtişamıyla orada dimdik ayakta dikili vaziyette onu beklemektedir.
Karanlık Cemal
- Ne War, neden cins cins bakıyorsun. kız kardeşimi aldın, patronumu öldürdün daha sırada NE War
- Kuru üzüm, Fındık, Fıstık War
-ne ?????
- Beni hatırlamadın değilmi Artizzzzz
- Bu lakabı duymayalı uzun zaman oldu
- Hani hatırlarsın, şapşal lakabı taktınız hatta bir gecede iyice benzettiğiniz onurlu bir genç vardı
- Evet evet hatırladım, ama ogün yanında onur yoktu sınırım, yanında ki rasimdi hatırladığım kadarıyla
- Saçmalamayı bırak işte o onurlu genç benim.

bu konuşmalar bititğinde Karanlık Cemalde karanlığa yolculuğa doğru yol almıştır. iyiler tekrar kazanmış ama gerçek hayatta ise hep kazanalar kötüler olmuştur

Geldik bir mini dizimizin daha sonuna. Umarım biazda olsa güzel bir vakit geçirmenize katkım olmuştur.

Hepinize saygılar, sevgiler, hayırlı Ramazanlar.

Hiç yorum yok: