23 Ağustos 2007 Perşembe

Nokia N95 Avrupa’nın En İyisi

Nokia Nseries’in kullanıcılara zengin mobil multimedya deneyimi sunan yeni ürünü Nokia N95 multimedya bilgisayarı, Avrupa Görüntüleme ve Ses Derneği (EISA) tarafından 2007-2008’de Avrupa’nın En İyi Medya Telefonu seçildi. EISA, Nokia N95 hakkında şunları ifade etti: “Nokia N95, bir mobil cihazda olması istenen her özelliği içeriyor. Bir Nokia N95 aldığınızda, en gelişmiş iletişim cihazını elinizde tutarak dünyayla sürekli bağlantıda olabiliyorsunuz. Entegre GPS, Carl Zeiss optik destekli 5 megapiksel kamera, saniyede 30 kareye kadar MPEG4 video çekim imkanı, saniyede 3,5 MB’a kadar veri aktarımı, gelişmiş web tarayıcısı, Wi-Fi gibi özellikler de Nokia N95’i benzersiz kılıyor.”

Nokia N95 - EISA Ödülü

Multimedya bilgisayarlarla teknoloji dünyasına yeni ürünler, yeni çözümler ve yeni bir deneyim getiren Nokia Nseries, en yeni modeli olan Nokia N95 ile bir ödül daha kazandı. Avrupa'nın önde gelen tüketici elektroniği derneklerinden Avrupa Görüntüleme ve Ses Derneği (European Image & Sound Association - EISA), Nokia N95'i 2007-2008'de Avrupa'nın En İyi Medya Telefonu seçti. Nokia yetkilileri de EISA ödülü hakkında şunları söyledi: "Nokia N95 hiç kuşkusuz mobil cihazlarda çıtayı yükseltti. Bu multimedya bilgisayarımızın, Avrupa'nın pek çok tüketici elektroniği dergisinin oyuyla EISA'dan ödül almasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu ödül, Nokia Nseries'in dijital yakınsamayı gerçeğe dönüştürerek insanlara sunma stratejisindeki başarısının bir kanıtıdır."

Nokia N95 - Multimedya bilgisayar

EISA, Nokia N95 hakkında şunları ifade etti: "Nokia N95, bir mobil cihazda olması istenen her özelliği içeriyor. Bu multimedya bilgisayarı sadece bir cep telefonu ya da sadece bir statü simgesi değil. Bir Nokia N95 aldığınızda, en gelişmiş iletişim cihazını elinizde tutuyorsunuz demektir. Böylece dünyayla sürekli bağlantıda olabiliyorsunuz. Entegre GPS, Carl Zeiss optik destekli 5 megapiksel kamera, saniyede 30 kareye kadar MPEG4 video çekim imkanı, saniyede 3,5 MB'ye kadar veri aktarımı, gelişmiş web tarayıcısı, Wi-Fi gibi özellikler de Nokia N95'i benzersiz kılıyor." Nokia N95 daha önce de TIPA (Technical Image Press Association - Teknik Görüntü Baskı Derneği) tarafından "Avrupa'da 2007 Yılının En İyi Mobil Görüntüleme Cihazı" (Best Mobile Imaging Device in Europe 2007) seçilmişti.

EISA hakkında

18 Avrupa ülkesinden yaklaşık 50 ses, mobil elektronik, video, fotoğraf ve ev sinema sistemleri dergisinin üye olduğu EISA, Avrupa'nın en büyük yayın içeriği örgütüdür. EISA'ya üye dergiler her yıl bir araya gelerek, önceki 12 ay içinde piyasaya sunulan birçok farklı kategorideki ürün arasından en iyilerini seçmektedir.

Nokia N95 - Entegre GPS

Parmaklarınızın ucundaki entegre GPS ile yol bulmak kolaylaşıyor. Maps uygulaması 100'den fazla ülkenin haritasını içeriyor ve böylece kullanıcıların dünyayı keşfetmesini ve restoranlar, oteller gibi 15 milyondan fazla noktayı bulmasını sağlayan özellikler içeriyor.

Nokia N95 cep telefonu - 5 megapiksel kamera

Nokia N95'in Carl Zeiss optik destekli 5 megapiksel kamerasıyla baskı kalitesinde fotoğraflar ve DVD kalitesinde videolar çekilebiliyor. Fotoğraflar ve videolar, N95'in TV çıkışı ve UpnP (Universal Plug and Play - Evrensel Tak Çalıştır) özelliği sayesinde uygun olan herhangi bir ekranda da izlenebiliyor. HSDPA (High Speed Downlink Packet Access - Yüksek Hızlı Veri Paketi İndirme) şebekelerine uygun tasarlanan ve WLAN, EDGE ve 3G/WCDMA bağlantılarıyla desteklenen Nokia N95, mükemmel kapsama alanı ve bağlantı hızı sağlıyor. Nokia N95, 2.6 QVGA 16 milyon renkli ekranı, çarpıcı 3 boyutlu grafikleri, 3 boyutlu stereo efekti sunan dahili hoparlörleri, standart 3.5mm jack çıkışı, veri transferine uygun microSD kartları ve mini USB özelliklerine sahip. Mini Map'li Nokia Web Browser kullanarak İnternet'te dolaşmak mümkün. Mini Map'in yeni özellikleri arasında hareketli araç çubuğu, şifre yöneticisi ve otomatik tamamlayıcı, Atom ve otomatik güncelleme desteği ile web kaynakları da yer alıyor.

Nokia - Symbian

Symbian işletim sisteminde çalışan lider yazılım S60'ı kullanan Nokia N95'e, oyunlar, navigasyon, eğlence, üretkenlik ve yaratıcılık gibi pek çok özellik yüklenerek, cihaz kişiselleştirilebiliyor. Nokia N95 kullanıcıları web'de Yahoo! Search'ten, Amazon'un MobiPocket Reader'ından, Flickr'dan yararlanabiliyorlar.

Kaynak

Hiç yorum yok: