22 Ağustos 2007 Çarşamba

Karanlık Yükseliyor (Dark Is Rising)






Yönetmen: David L. Cunningham
Oyuncular: Christopher Eccleston, Frances Conroy, Jonathan Jackson, Gregory Smith, Drew Tyler Bell
Gösterim Tarihi : 26 Ekim 2007 (Türkiye)

Filmin Konusu:
11 yaşına bastığında karanlık güçlere karşı savaşan ölümsüz savaşçıların sonuncusu olduğunu keşfeden Will Stanton adında bir çocuğun yaşadığı fantastik olayları konu alıyor. Will doğuştan sahip olduğunu öğrendiği inanılmaz güçlerle doğmuştur ve bu tanrısal güç sayesinde bir kahraman olacaktır.

Bir işaret avcısı olan Will altı büyülü işareti bulmalı ve Karanlık ile ydınlık arasındaki savaşta ölümsüzlere bu işaretlerle yardımcı olmalıdır. Will'in macerası ve işaretleri bulma çabası onu tehlikeler, mucizeler ve ödüllerle donanmış bir yola sürükler. Bu macera boyunca düşmanları ve müttefikleri olacak ve işaretleri bulması düşmanları tarafıdan engellenmeye çalışılacaktır. Will bundan yüzlerce yıl önce Kral Aerthur tarafından yapılan son savaş hakkında da çok önemli bilgilere ulaşacaktır.

The Dark is Rising İngiliz folklorik ögeleri ile zenginleştirilmiş nefes nefesebir hikayeyi sinema seyircisi ile buluşturuyor. Büyü, gizem, iyi ve kötü karakterler Will'i kainatın kurallarından uzaklaştırıp zaman ve makan kavramıın yitirildiği muhteşem bir hikayeye sürüklüyor.

Fox-Walden, Twentieth Century Fox ve Walden Media arasında kurulan yeni bir yapılanma. Bu yeni yapımcı kuruluş Newbery Honor ödüllü sevilen roman , The Dark is Rising'i 5 Ekim 2007 tarihinde dünya sinemalarına taşıyacak.

Susan Cooper'ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan film yazarın dizi halindeki romanlarının ilki . Film Altın Küre ® Ödüllü Ian McShane (Deadwood) , Frances Conroy (Six Feet Under) , Christopher Eccleston (Heroes, 28 Days Later, Gone in 60 Seconds) ve genç oyuncu Alexander Ludwig'i bir araya getiriyor.

Diğer rollerde Jonathan Jackson (Dirty Dancing: Havana Nights, Insomnia) ve Gregory Smith (Nearing Grace, TV Series Everwood) var. Filmin yönetmeni David L. Cunningham, Romanı senaryolaştıran ise Trainspotting'in Oscar'a Aday gösterilen senaristi John Hodge, Filmin yapımcısı ise Marc Platt (Legally Blonde).

















Hiç yorum yok: