5 Temmuz 2007 Perşembe

Gmailiniz Varsa Çok Şeyiniz Var Demektir

Düşünün bir kere Gmail olmasa maillerin hali ne olurdu acep. Acaba 2mb kapisetesi olan Hotmail 2 gb olurmuydu, görüntü ve yeni özellikleri kullanıcısına sunarmıydı, yeni üvenlik tedbirleri almaya yönelirmiydi. cevap Evet diyenler Lütfen bu yazıları okumasınlar. nasıl olsa her güzel özelliğe bir bahane bulup yine hotmail deyip başka birşey demeyecekler

Theories, Fantom34 ve Aliy dışındakilerin benimle alakası yoktur (sadece bir tanesi izin almak suretiyle yayınlamıştı, bildiğim kadarıyla o da yenileme sonrası silinmişti), sadece Alıntı (isim belirtmeden) yazmak suretiyle heryerde kullanabilirsiniz


......::::::Gmail Hesabımızdan RSS :::::.....
RSS'nin ne olduğunu veya ne işe yaradığını aşağı-yukarı çoğumuz biliyoruz, mutlaka bilmeyen arkadaşlarda mevuttur o açıdan biraz RSS' nin ne olduğu bilgisini vererek asıl değineceğim konuya adım atalım.

RSS, ingilizcesi “Rich Site Summary” olan “Zengin Site Özeti” anlamına gelen XML tabanlı bir içerik özetleme standardıdır. Bu standart sayesinde, websiteleri ve portallar, içeriklerindeki yenilikleri XML formatında özet bir şekilde kullanıcılarına sunmaktadIr. Bu özet bilgi, yeniliklerle ilgili “meta-data” yani “üst-bilgi”ler içerimektedir. Örneğin, bir haber sitesi “güncel haberler” başlığı altında yeni yayınladığı haberlerin özet bir üstbilgisini, kısa özeti ve eklenme tarihini RSS yoluyla, aktif RSS kullanıcılarına sunabilir. Kullanıcılarda, takip ettikleri tüm haber sitelerinin ilgi alanlarına giren haber kategorilerinin RSS yollarını öğrenip, bunları RSS okuyucu programlar sayesinde belirli aralıklarla kontrol edip yeni haberlerden anlık haberdar olabilirler.
RSS özelliği, Opera ve Firefox tarayıcılarıda mevcut olan bir özellik ve kullancılar tarafından sürekli kullanılan bir özellik, Explorer6'da yer almayan ama Explorer7 ile beraber gelen RSS özelliği her geçengün daha fazla kullanıcıya kavuşacak düşüncesindeyim. Neyse bukadar laftan sonra gelelim asıl konumuza.

Gmail kullanıcısıysanız ve maillerinizi okurken aynı zamanda RSS üyeliklerinizden gelen haberleri, bilgileride okumak istiyorsanız bu özellik tam size göre, yapmanız gereken öyle fazla birşey de yok (yazının uzunluğuna bakarak okanıya varmış olabilirsiniz diye belirtiyorum), ilk yapmanı gereken haliyle Gmail hesabınıza girmek, sonrasında sağ üst köşedeki Ayarlar bölümüne giriyoruz, karşımıza çıkan şeçeneklerden en sağda bulunan Web Kliplerini tıklıyoruz oradaki Web kliplerimi Gelen Kutusunun üzerinde göster kutucuğunu işaretliyoruz, sonrasında solda yer alan arama kutusuna, aramak istediğimiz kunu veya sitenin ismini giriyoruz, karşımıza çıkan seçeneklerin yanındaki Ekle yazan yazıya tıklıyoruz ve artık maillerimizi okurken diğer yandanda istediğimiz sitenin haber, bilgi, veri vs vs RSS okumalarına ulaşabiliyoruz, ayrıntıları görmek için yazının üstüne tıklamamız yeterli, sonrasında bizi haberin o linkine yönlendiriyor.



....::::Gmail Hesabınız= Sınırsız Hesap ::::....
Gmail hesabınız varsa bu hesap sayesinde sınırsız hesap oluşturabilirsiniz bunu yapabilmek için önce bir Gmail hesabınız olması gerekiyor hepsi bukadar şimdi gelelim nasıl işlediğine.

gmail adresiniz adınızsoyadınız@gmail.com veya anlaşılır olsun diye aliy...@gmail.com olarak düşünelim, işlem burada başlıyor üye olacağınız herangi bir siteye veya firmaya, mesala bu site Fantom34 olsun, gmail adresinizi verirken adımızsoyadımız+fantom34@gmail.com veya aliy...+fantom34@gmail.com olarak veriyoruz, yani kullandığımız gmail adresinin ismin yanına + ve üye olduğumuz yeri (başka bir şeyde olabilir) yazıyoruz. bu sayede e-postalarımızı ister açıp okuyoruz veya açmadan siliyoruz, hemde spam postaya hizmet sağlayan firmalarıda anlamamıza yardımcı oluyor. sadece ilave edeceğimiz + (artı) sayesinde sınırsızca e-posta adresi üretebiliyoruz ve gelen mailler aynı adresimize (adımızsoyadimiz@gmail.com) geliyor, herangi bir değişikliğe uğramadan.

Sınırsız gmailin keyfini çıkarmaya bakın



.......::::: Belgeler Ve E-Tablolar :::::...
Bunlardan bir tanesi docs & spreadsheets hizmeti, kısa bir süre önce Türkçe olarakda hizmete başlayan bu hizmete Gmailinizin sol üst köşesinde docs & spreadsheets (Yeni Türkçe adıyla Belgeler ve e-tablolar)'den ulaşabiirsiniz. İlk girişinizde tekrar şifre isteyebilir, sonrakilerde istemiyor.

Google Belgeler ve E-Tablolar ile yapabilecekleriniz:

* Belgeleri biçimlendirmek, yazım denetimi yapmak ve daha pek çok işlem için online editörümüzü kullanın.
* Word belgeleri, OpenOffice, RTF, HTML veya metin yükleyin.
* Belgeleri masaüstünüze Word, PDF veya başka bir biçimde indirin.
* Belgelerinizin düzeltme geçmişi görüntüleyin ve herhangi bir sürüme geri dönün.

Ayrıca, online olduğu için şunları da yapabilirsiniz:

* Başkalarını e-posta adresleriyle belgelerinizi paylaşmaya davet edin.
* Kendi seçtiğiniz kişilerle belgelerinizi online olarak düzenleyin.
* Belgelerinizi dünyaya online olarak yayınlayın veya isterseniz yalnızca kendi seçtiğiniz kişilerin kullanımına sunun.
* Belgelerinizi blogunuza gönderin.

Google Belgeler ve E-Tablolar hakkında daha fazla bilgi edinmek için
http://docs.google.com/support?hl=tr

Hemen işe koyulun.

Varolan belgelerinizi ve e-tablolarınızı içe aktarın veya sıfırdan yeni bir belge ve e-tablo oluşturun.

Belgelerinizi ve e-tablolarınızı istediğiniz yerden düzenleyebilirsiniz.
Yalnızca bir Web tarayıcısına ihtiyacınız vardır; belgeleriniz ve e-tablolarınız güvenli bir biçimde online depolanır.

Değişiklikleri gerçek zamanlı olarak paylaşabilirsiniz.
Kişileri belgelerinize/e-tablolarınıza davet edin ve birlikte, aynı anda değişiklik yapın.

Ücretsizdir.


.....::::::Gmail ile Google Pcasa Web albüm :::::::........
Picasa'nın yeni özelliği, Picasa Web Albümleri

Fotoğraflarınızı birkaç saniyede çevrimiçi yayınlayın
Doğrudan Picasa'dan bir tıklamayla yükleme.

Arkadaşlarınızın fotoğraflarını görüntüleyin ve kaydedin
Favori kişilerinizi izleyin ve yeni bir şeyler eklediklerinde görün. Tek bir tıklamayla Picasa'ya tüm albümleri yükleyin.

Fotoğraflardan en iyi şekilde yararlanın
Büyük fotoğraflara bakın, aralarında hızlı biçimde ilerleyin ve döndürün, zum yapın. Başlıklar ve yorumlar ile eğlenceyi paylaşın.

http://picasaweb.google.com/



.......::::::::: Gmail ile google Not Defteri ::::::......
* Yararlı bilgileri derleyin.
Web sayfalarından derlediğiniz metin, resim ve bağlantıları, tarayıcı pencerenizi terk etmeden Google Not Defteri'nize ekleyebilirsiniz.

* Notlarınızı düzenleyin.
Birden fazla defter oluşturabilir, defterleri bölümlere ayırabilir ve notlarınızı düzenli kalacakları şekilde sürükleyip bırakabilirsiniz.


* İstediğiniz yerden erişin.
Google Hesapları giriş bilgilerinizi kullanarak, Google Not Defterleri'nize istediğiniz bilgisayardan erişebilirsiniz.

* Defterinizi yayımlayın.
Herkesin erişimine açarak, Google Not Defteri'nizi tüm dünyayla paylaşabilirsiniz.


.......::::::: Gmail ile Google Blogger :::::::::.......
Düşüncelerinizi hızlıca gönderebileceğiniz, insanlarla etkileşime geçebileceğiniz kullanımı kolay web sitenizdir. Üstelik hepsi ÜCRETSİZDİR.
https://www2.blogger.com/start





.....:::::: Gmail ile Google Pages ::::::.....
Bu hizmet bir internet sayfam olsun diyen arkadaşlar için verilen bir google hizmeti (Tek kusuru Türkçe şuan için olmaması). Konumuz gmail olduğuna göre bu sayfaların gmailsiz oluşturulamayacağını söylemeye gerek yok sanırım.

kullanıcıadınız.googlepages.com olarak açacağınız bu site adresini, 5 adete kadar oluşturmanıza olanak sağlıyor ve herbir adres içinde 100 mb'lık bir alana sahip oluyorsunuz.

http://pages.google.com/

......::::::::: İGOOGLE:::::::.......
iGoogle ile tanıştıktan sonra Google'da neymiş, iGoogle varken Google'ın lafı mı olur deme garantisi vererek ayrıntılara gireyim.

Öncelikler http://www.google.com.tr/ig adresine giriyoruz, isteyen arkadaşlar http://www.google.com.tr ye girip sağ üsteki igoogle yazısına tıklayarak da girebilirler.

sayfada kendi isteğimiz doğrultuda düzenlemeler yapıyoruz ve bu düzenlemeler, Dünyanın neresinden olursa olsun,biz hesabımızla giriş yaptığımız ve www.google.com.tr/ig adresine girdiğimizde aynı şekilde karşımıza çıkıyor. Bu sayfada Neler var konusuna gelince.



Yukarıdakilerin dışında daha birçok konuyu dahil edip takip edebiliyoruz. Maillerimizi kontrol edip, İstadiğimiz şehrin hava durumunu görebilme, not ekleme, yapacağımız işleri belirleme gibi daha birçok içeriğie hazırladığımız sayfa ile ulaşabiliyoruz ve bu sayfaların sayısını artırarak haberler içeriklerini bir sayfaya, sürekli kullanacağımız eklentileri başka bir sayfaya koymak suretiyle kendi isteğimize göre ayırıp, istediğimiz zaman o sayfayı ekranımıza getirebiliyoruz.

Gelelim yapım sonrasında ki sayfaların görüntüsüne. benim hesabımdan bir örnek vererek aşağı yukarı fikir sahibi olmanıza yardımcı olayım.




Tema olarak daha fazlası mevcut siz kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
iGoogle deneyen ve denemeye henüz fırsatı olmayan arkadaşlara birkaç eklenti tanıtımı yapayım








........::::::::: Google Takvim :::::::::.........
Google Takvim ile, yaşamınızdaki tüm önemli etkinliklerin kaydını tek bir yerde tutmak kolaydır. Çaba harcamadan etkinlikleri ekleyebilir ve davetiyeleri gönderebilir, programınızı arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşabilir ve hoşunuza gidebilecek etkinlikler için arama yapabilirsiniz.
http://www.google.com.tr/googlecalendar/tour.html

Güne, haftaya veya aya göre görüntüle
Bu sekmeler takviminizi güne, haftaya, aya veya sonraki dört güne göre görüntülemenize olanak sağlar. Ajanda sekmesi etkinliklerinizi bir liste olarak gösterir ve Sonraki 4 Günü gereksinimlerinize uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz.

İleri ve geri hareket et
Bu oklar zaman içinde ileriye ve geriye doğru hareket etmenize olanak sağlar; ayrıca, J ve K klavye kısayollarını da kullanabilirsiniz.

Görüntülenecek günleri seçin
İlgi duyduğunuz tarihleri mini takvimde vurgulayarak, ana takviminizde hangi günlerin görüntüleneceğini belirtebilirsiniz.

:::::::::::::::::::::::::

Evet arkadaşlar Gmail kullanan arkadaşlar için yeni bir (beta ve biraz geçkin süredir de hizmette) hizmeti daha tanıştırayım.
Google arama geçmişi. bu hizmet sayesinde arama geşmişinizi ayrıntılarıyla görebiliyor, işimize yaramayacak olanları kaldırabiliyoruz. bunun yanı sıra favori sayfaları sayesinden o bölüme aktaracağımız favori sayfalarımıza bilgisayar olan heryerden ulaşma imkanına kavuşuyoruz.

İş ayrıntılı bilgiler.

İlk önce Arama Geçmişi nedir sorusunun cevabına bakalım



Sonrasında şuan denem safhasında olan bu hizmetin açıklama bilgilerine geçelim



Arama Geçmişi Yardım Sayfasına
http://www.google.com/support/accoun...ic=10470&hl=tr
adresinden ulaşabiliriz.




Bunların haricinde


...::: Google, Gears :::...
Google, Gears adlı yeni hizmetiyle çevrimiçi ve çevrimdışı dünyaları birleştirecek. İnternete bağlı değilken internetten çalışan uygulamaları kullanabileceğiz.

İnternette hepimizin kullandığı e-posta, takvim gibi uygulamaların en büyük sınırlaması internetin olmadığı zamanlarda ulaşılamamalarıdır. Google Gears ile bu sorunu çözmeyi hedefliyor. Google Gears tarayıcılar için açık kaynak kodlu bir eklenti. Şu an için Internet Explorer ve Firefox ile çalışabiliyor; yakında Opera ve Safari ile de uyumlu hale gelecek.

Gears, internet bağlantısı olmadığı zaman normalde internet sunucularına gönderilmesi gereken bilgiyi kullanıcının bilgisayarında tutuyor ve internete bağlanıldığında sunucudaki bilgilerle eşitliyor. Google'ın RSS okuyucu uygulamasını Google Gears ile kullanmak mümkün. Yakın bir gelecekte Google'ın e-posta, takvim ve kelime işlemci gibi uygulamaları da Gears ile kullanılabilecek. Gears, ilk kez duyurulan çoğu Google hizmeti gibi beta aşamasında. Windows XP, Windows Vista, Mac OS X ve Linux işletim sistemlerinin altında çalışabiliyor.

http://gears.google.com/

igoogle ile bilgi ve eklentileri yukarıda aktarmıştım, bugün yeni bir eklentiyi aktarayım.
Bu eklentinin adı "Masaüstü Sohbet" gayet basit, tefferruatı olmayan bir eklenti.
Görünmesini istediğiniz adı yazıyorsunuz ve muhabbete başlıyorsunuz. bir nevi Chat odası da diyebiliriz :) meraklılarına duyurulur.




Google Presantation (Google Sunum)

Google Dokümanları, hesap tablosu ve metin düzenleyiciden sonra şimdi de internet tabanlı sunum hazırlama imkanı da sunuyor.

Sunumlar özelliği de tamamen Türkçe olarak kullanılabiliyoruz http://docs.google.com/ adresinizden girip bu yeni özelliği deneyebilirsiniz. Fakat buna rağmen şöyle bir eksiklik var. Şu an itibariyle sadece MS Powerpoint dosyaları karşı tarafa yüklenebiliyor. Impress dosyaları kullanılamıyor.

ve tabi bu sunumu hazırlayabilmeniz ve yayınlamanız için Gmail hesabınız olması gerektiğini söylememe gerek yok sanırım.

Hotmail 5 Gb, Yahoo'da sınırsız kapasiteli hesap sunmalarından sonra bakalım Gmail nasıl bir cevap verecek. işin aslı kapasite yönünden cevap vermesede, bu hizmetler ve kullanım kolaylığından dolayı, şahsım olarak yinede diğerlerini daha fazla kulanma yoluna gitmem. iyi ki varsın Gmail :)








Öylesine bir deneme :)

Biraz da işe yarar extra bilgiler aktarayım

Gmail hesabıma eklediğim e-posta adreslerini nasıl silebilirim?

Gmail hesabınıza eklediğiniz e-posta adreslerinin tümünü silebilirsiniz. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:

1. Gmail hesabınıza giriş yapın.
2. Herhangi bir Gmail sayfasının üst kısmındaki 'Ayarlar'a tıklayın.
3. 'Hesaplar' sekmesini açın.
4. 'Postaları şu adresten gönder:' bölümünde düzenlemek istediğiniz e-posta adresini bulun.
5. E-posta adresinin yanındaki 'sil' seçeneğine tıklayın.



Posta göndermek için nasıl farklı bir 'Kimden:' adresi kullanabilirim?

Gönderdiğiniz Gmail iletilerinin 'Kimden:' alanını, başka bir e-posta adresinizden gönderilmiş gibi görünmek üzere özelleştirebilirsiniz. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:
  1. Gmail hesabınıza giriş yapın.
  2. Herhangi bir Gmail sayfasının üst kısmındaki Ayarlar düğmesine tıklayın ve Hesaplar sekmesini seçin.
  3. Postaları şu adresten gönder bölümünde Başka bir e-posta adresi ekle'ye tıklayın.
  4. Ad alanına tam adınızı ve E-posta adresi alanına da iletileri göndermekte kullanacağınız e-posta adresini yazın. * Bir kişi özel bir Kimden: adresini kullanarak gönderdiğiniz bir iletiyi yanıtladığında, bu yanıtın Gmail adresiniz yerine Kimden: adresine gönderileceğini unutmayın. Yanıtların başka bir hesaba gönderilmesini istiyorsanız, bu alana bir 'yanıt' adresi girmeniz gerekir. Bu bilgiyi girmek için Başka bir cevap e-posta adresi belirt'e tıklamanız yeterlidir.
  5. Adım >> seçeneğine tıklayın ve işlemi tamamlamak için Doğrulama Gönder'e tıklayın. Gmail, bu adresi Gmail hesabınıza eklemek istediğinizi onaylamak amacıyla diğer posta adresinize bir doğrulama iletisi gönderecektir. Bu işlemi tamamlamak için doğrulama iletisinin içindeki bağlantıya tıklamanız ya da Gmail hesabınızın Hesaplar bölümüne onay kodunu girmeniz gerekir. Bu adresi hesabınıza eklemek istediğinizi doğruladıktan sonra, özel Kimden: adresinizi kullanarak iletiler göndermeye başlayabilirsiniz.
Not: postalarınızın spam olarak işaretlenmesini engellemeye yardımcı olmak için, Gmail adresiniz gönderen alanındaki e-posta başlıklarınıza da eklenir. Bazı Microsoft Outlook sürümlerinde "Kimden ozeladres@etkialani.com kullaniciadi@gmail.com adına görüntülense bile, çoğu e-posta istemcisinde gönderen alanı görüntülenmez."
-----
İpucu: Birden çok e-posta adresiniz varsa hepsini Gmail hesabınıza girin ve ne gönderdiğinize bağlı olarak, iletilerinizi göndermek için ayrı birer adres seçin. Tüm yanıtları bir iletinin gönderildiği e-posta adresinden göndermeyi de seçebilirsiniz.




Atom RSS aracılığıyla Posta Alma/Gönderme

Atom nedir?

Atom, haber web siteleri, bloglar ve/veya Gmail hesabınızdan, tek bir yerde düzenli güncellemeler almanızı kolaylaştıran bir sistemdir. Yeni ileti uyarılarını almak için Atom'u bir toplayıcıyla birlikte kullanabilirsiniz (toplayıcılar haber okuyucu, besleme okuyucu ya da RSS/Atom okuyucu olarak da bilinir). Her bir uyarı, iletinin önizlemesini ve bir Gmail bağlantısını içerir.
Gmail'i Atom'la kullanmak için bir toplayıcınız olması gerekir. Toplayıcınızda 'Besleme Ekle' ya da 'Yeni Kanal Oluştur' başlıklı bir seçim arayın. İlgili bölüme eriştikten sonra 'https://mail.google.com/mail/feed/atom' adresini URL alanına girin, ardından Gmail adresinizle şifrenizi ilgili alanlara girin. Bu, toplayıcının yeni iletilerinizi aramasını sağlayacaktır.
Toplayıcınızda bir etiket görüntülenmesini istiyorsanız besleme URL'sinin sonuna etiket adını eklemeniz yeterlidir. Bu durumda, 'iş' etiketinizi bir besleme olarak görüntülemek için https://mail.google.com/mail/feed/atom/is/ yazın.
Gmail iletilerinin toplayıcınızda, yalnızca gelen kutunuzda okunmayan iletiler varsa görüneceğini aklınızda bulundurun.


Gmail iletilerini toplayıcımla nasıl görüntüleyebilirim?

Toplayıcınızdaki Gmail iletilerini yeni bir kanala abone olarak görüntüleyebilirsiniz. URL alanına https://mail.google.com/gmail/feed/atom adresini girin, ardından Gmail adresinizi ve şifrenizi gönderin.
Herhangi bir toplayıcı üzerinden abone olurken, Gmail beslemenizin özel olarak ayarlandığından emin olmanız gerekir. Birçok hizmet, yeni beslemeleri genel olarak ayarlayarak, e-posta konu satırlarınızı ve içeriklerinin ön bilgilerini tüm kullanıcıları için erişilebilir yapar. Postanızın tüm içeriği başkaları tarafından erişilebilir yapılmasa da,
bu kadar az bilgiyi bile paylaşmak istemeyebilirsiniz. Özel beslemeler hiçbir bilgiyi başkaları tarafından erişilebilir yapmaz.
Gelen Kutunuzda okunmayan iletiler olmadığı sürece, Gmail iletilerinin toplayıcınızda görünmeyeceğini aklınızda bulundurun.
Atom'u kullandığımda Gmail RSS beslemelerime herkes erişebiliyor mu?

Birçok toplayıcı hizmeti, profiliniz ve beslemelerinizi varsayılan olarak herkesin kullanımına açmak üzere işaretler ve Gmail iletilerinizin konu ve ön bilgilerini aranabilir hale gelir. Ancak, başkaları konular ve ön bilgileri görüntüleyebilmelerine rağmen, iletilerinizin içeriğinin tamamına erişilinemez. Gmail beslemelerinizin aranılmaz olmasından emin olmak istiyorsanız, profil ve beslemelerinizi kişisel içerik olarak ayarlamanızı öneririz.


Hangi toplayıcılar Gmail'i destekliyor?

ATOM 0.3, SSL/HTTPS, ve HTTP kimlik denetimini destekleyen herhangi bir toplayıcı Gmail'in Atom beslemesiyle çalışacaktır. Aşağıdaki üçüncü şahıs toplayıcılarıyla başarılı sonuçlar elde ettik:

WindowsMac OS XLinux
Toplayıcım yeni iletileri ne sıklıkla kontrol etmeli?

Toplayıcınızı yeni Gmail iletilerini on dakikada bir kontrol etmek üzere ayarlamanızı öneririz.

Gmail'i toplayıcıma ekledim. Neden hiçbir iletiyi görüntüleyemiyorum?

Gmail iletilerinin bir toplayıcıyla görüntülenmesine ilişkin sorunların çoğu birkaç genel nedene bağlıdır. Sorun yaşıyorsanız lütfen aşağıdaki bilgileri kontrol edin. Ayrıca, gelen kutunuzda okunmamış ileti yoksa toplayıcınızda Gmail iletisi görünmeyeceğini unutmayın.
  • Besleme bilgisini doğru girdiniz mi? URL alanına https://mail.google.com/mail/feed/atom adresini girdiğinizden emin olun. Ayrıca, Gmail adresiniz ve şifrenizin doğru yazıldığını ve biçimlendirildiğini doğrulayın.
  • Toplayıcınız Gmail'i destekliyor mu? Toplayıcınızın Gmail'le çalışması için ATOM 0.3, SSL/https, ve HTTP kimlik denetimini desteklemesi gerekmektedir.
  • Besleme bağlantısını yeniden biçimlendirmeyi denediniz mi? Kullanıcılar beslemenin URL'sini Gmail kullanıcı adı ve şifresini içermek üzere değiştirdiğinde, bazı toplayıcıların Gmail'le çalıştığını tespit ettik. URL bağlantınız için aşağıdaki biçimi kullanmayı deneyebilirsiniz: https://username.assword@mail.google.com/mail/feed/atom. Bu bağlantı biçiminin toplayıcınızın abonelik listesinde şifrenizi görünür hale getireceğini unutmayın.

  • Atom RSS aracılığıyla Posta Alma/Gönderme