25 Haziran 2010 Cuma

Google ile Güvenli Arama



Bu konu ile ilgili çeşitli sitelerde haber okumuşsunuzdur. Bir değişiklik olmazsa Temmuz ayında devreye gireceği haberleride mevcuttu.


Bu haber içeriğini okumayan, duymayan arkadaşlar için bende bir hatırlatma yapayım dedim. Google güvenli arama özelliğini şuan beta haliyle kullanabilirsiniz yapmanız gereken https://www.google.com/  (https//) adresini ziyaret etmek.

Temmuzda devreye gireceği belirtilen (beta'dan çıkmış)bu arama özelliği hakkında kendi sitesindeki bilgileride buraya aktarayın (sitesinde ingilizce açıklama yer alıyordu, google çeviri hizmetiyle yapmış olduğum çeviriyi aktarıyorum).




Özellikler: SSL Arama


SSL üzerinden Google arama sayesinde bilgisayarınızda Google arasındaki uçtan uca şifreli arama çözümü olabilir. Bu güvenli kanal ve adresinin arama sonuçları sayfalarında bir üçüncü kişi tarafından ele geçirilmesinin Arama terimlerinizi korunmasına yardımcı olur. SSL daha güvenli ve özel arama deneyimi sunar.
Sadece Google web aramasında SSL mevcuttur , Google Images ve Google Maps gibi öylesine diğer arama ürünleri  şu anda SSL arama kullanılmamaktadır. Şuan  diğer hizmetlere SSL üzerinden arama yapılmadığından  bu özellikleri sol panelinde göremeyebilirsiniz.

Ne SSL nedir?

SSL ( Güvenli Yuva Katmanı ) web tarama gibi hizmetler için , e- posta, anında mesajlaşma ve diğer veri transferi güvenli internet iletişimi sağlayan yardımcı olan bir protokoldür. herhangi bir aracı şahıs tarafından işveren ve internet servis sağlayıcıları (ISP ) gibi okunamaz böylece SSL üzerinden arama yaptığınızda , arama sorguları ve arama trafiği şifrelenir.

Ne SSL üzerinden arama bekliyorum?

İşte SSL üzerinden arama düzenli Google arama farklıdır :
  • SSL Google ve arama yapan bir kullanıcının bilgisayar arasında iletişim kanalı şifreler. Ne zaman arama trafiği şifreli ise, üçüncü kişiler tarafından arama yapan bir kullanıcının bilgisayar ve Google sunucuları arasında bağlantı erişmeye çalışırken okunamaz .
  • gizlilik başka bir katman olarak, SSL arama kapatır tarayıcının yönlendirmeleri New 
window icon. Web tipik yönlendirmeleri HTTPS gelen HTTP moduna ekstra gizlilik sağlamak için gidiş kapatmak tarayıcılar . HTTP sitesine götüren bir arama sonucunu tıklayarak, tüm özelleştirmelerin bu web sitesi yönlendirme bilgilere dayanarak sağlar devre dışı olabilir.
  • Şu anda, SSL üzerinden arama sadece Google web aramasında desteklenmektedir. Görseller ve Haritalar gibi diğer ürünleri desteklemek için çalışmaya devam edecektir . desteklenmeyen tüm özellikleri sol panel ve üst bağlantılar satırı kaldırılmıştır. Görüntüleri ve haritalar gibi entegre sonuçları görmeye devam edeceğiz ve tıklayarak bu sonuçlar şifreli arama moduna götürecektir.
  • Google deneyiminizi SSL olarak kullanırken alıştığınız Google arama hızından daha yavaş olabileceğini bilmelisiniz.

https: / / www.google.com


Hiç yorum yok: