26 Haziran 2010 Cumartesi

Çift Tercihli Açılış Sayfası

Konu başlığına bakıp Firefox'ınızı açtığınızda iki tane açılış sayfasıyla karşılaşacağınızı düşünmeyin. Bu eklenti sadece iki adet başlangıç sayfası kullanmanızı ve istediğiniz başlangıç sayfasını ekrana getirmenizi sağlayan bir eklenti.

Bir kez tıkladığınızda ilk tercihini olan açılış sayfası, çift tıkladığınızda ise ikinci tercihiniz olan açılış sayfası ekrana geliyor.


Home Double Click Extension

Eklentiyi aktif hale getrmek için Araçlar menüsünden seçeneklere giriyoruz Genel menüsünden gerekli kutucuklara açılış (konum ve Home Page 2 yazan yerler) sayfası olmasını istediğimiz iki site adresini giriyoruz.
Buradaki tercihlerden, When Home button is ......... new tab tercihini seçtiğimizde her iki açılış sayfasıda ayrı ayrı sekmelerde açılıyor. Diğer tercih olan Load Home .... Starts tercihinde ise tek tıklamada ilk tercih, çift tıklamada ise ikinci tercihimiz olan başlangış sayfası açılıyor.

Eklentiyi  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/14246/   adresinden indirebilirsiniz.




Buarada Tarayıcınızın çift site ile açılmasını (her açılışta iki ayrı sekmende seçtiğiniz siteler açılır)isterseniz onunda kolayı var. Araçlar, Seçenekler, Genel menüsünde konum kutucuğuna ilk siteyi yazdıktan sonra (boşluk bırakmıyoruz) Ctrl + Alt + < kombinasyonunu kullanmak suretiyle araya | bu kesme işeretini yerleştirin ve devamına ikinci site adresini (boşluk bırakmadan) yazın. Bu şekilde her açılışta iki açılış sayfasıyla tarayıcınızı açarsınız ve tabi Ev ikonuna bastığınızda iki sayfada ayrı sekmenlerde karşınıza çıkacaktır.

Hiç yorum yok: